0721 33 13 53 office@medtravel.ro

IORDANIA -REVELION

0
CIRCUIT
De la1,590 €
CIRCUIT
De la1,590 €
Nume*
Email*
Mesaj*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

8435

De ce să călătorești cu noi?

 • Experiență relevantă în domeniu
 • Planificăm vacanțe memorabile
 • Vă conducem spre orice destinație
 • Prețuri competitive

Ai o întrebare?

Nu ezita să ne contactezi. Avem o experiență relevantă în domeniu și suntem aici să te cunoaștem.

+40 721 33 13 53

office@medtravel.ro

Newsletter

Iordania este una dintre cele mai ospitaliere țări din lume, caracterizată de peisaje superbe, o climă foarte plăcută și obiective turistice remarcabile precum Petra. Noul se îmbină armonios cu vechiul în această țară peste care și-au pus amprenta mai multe civilizații (misterioșii nabateeni, romanii, arabii și britanicii). În cadrul acestui circuit vom vizita atracții turistice unice în lume, precum Petra, misterioasa capitală a nabateenilor, desertul Wadi Rum cu peisaje desprinse parcă de pe altă planetă și Marea Moartă. Experiențelor dobândite în cadrul acestui circuit li se adaugă două minisejururi, unul la Marea Roșie și unul la Marea Moartă, în care puteți relaxa și bucura de soare și mare.

Detalii

PLECARE DIN CLUJ NAPOCA

Plecare: 28.12.2023-05.01.2024

(9 zile/8 nopți)

PREȚ/persoană: de la 1590 EURO (loc în cameră dublă/triplă)

Tariful include

 • transport cu avionul Cluj-Napoca -Amman și retur cu compania TURKISH AIRLINES (escală la Istanbul);
 • 8 nopți cazare în cameră standard: 2 nopți în Amman la hotel 4* (de prima noapte se va beneficia parțial conform orarului de zbor), 2 nopți în Aqaba la hotel 5*, 1 noapte în tabăra din deșertul Wadi Rum, 1 noapte în Petra la hotel 3*, 2 nopți la Marea Moartă la hotel 5* (de ultima noapte de cazare se va beneficia parțial, conform orarului de zbor) ;
 • mic dejun la hoteluri în zilele 2 -8;
 • 6 cine la hoteluri;
 • o cină zarb în deșert;
 • supliment cină festivă de Revelion;
 • transport cu autocar local dotat cu aer condiționat pentru tot traseul;
 • vizitele și excursiile prevăzute în program: Amman, Madaba, Muntele Nebo, Kerak, Petra, plimbare cu jeepul în deșertul Wadi Rum, Marea Roșie, Marea Moartă;
 • biletele de intrare la obiectivele turistice: Citadela din Amman, Amfiteatrul din Amman, Moscheea King Abdullah din Amman, mozaicul de la Madaba, Muntele Nebo, Castelul Kerak, Petra, Wadi Rum;
 • ghid local;
 • însoțitor român de grup;
 • taxele de aeroport (pot suferi modificări).

Notă: Taxele de aeroport și catering incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna august 2023. În situația majorării de către consulat sau de către compania aeriană a acestor taxe până la data aplicării pentru viza sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica prețul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Tariful nu include

 • asigurarea medicală de călătorie (obligatorie);
 • asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie;
 • excursiile opționale (plimbare cu cămila la răsăritul de soare în deșert, privitul stelelor în deșert, croazieră pe Marea Roșie la Aqaba, Betania și Jerash);
 • alte mese decât cele menționate în program;
 • băuturile la mese;
 • bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 50 USD/persoană se practică în țările vizitate, se achită la sosirea în țara de destinație.

Informații zbor

Cluj-Napoca  -Istanbul 

21:25-00:10

Istanbul -Amman 

02:20-04:30

Amman  -Istanbul

03:05-05:30

Istanbul  -Cluj-Napoca 

08:05-08:40

Itinerariu

Ziua 1: CLUJ-NAPOCA AMMAN

Întâlnire cu însoțitorul de grup la ora 19:00 la aeroportul internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca pentru îmbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES spre Amman (zbor cu schimbarea cursei la Istanbul). Sosire în Amman la ora locală 04:30. După efectuarea formalităților de obținere a vizei, transfer și cazare la hotel Ayass 4* sau similar în Amman.

Ziua 2: AMMAN

Mic dejun la hotel. După amiaza vom face un tur de oraș în Amman, capitala Iordaniei, un oraș relativ tânăr în care putem simți la modul relaxat atmosfera Orientului Mijlociu. Amman este răspândit acum pe 19 dealuri, la o altitudine de aprox 800 m și continuă să se extindă. Vom vizita citadela situată pe cel mai înalt deal din oraș care conține o colecție de construcții din perioade istorice diferite: Templul lui Hercule, Palatul Umayad și o biserică bizantină. În imediată apropierea a citadelei vom vizita Amfiteatrul român. În continuare vom vizita moscheea King Abdullah. Finalizată în 1989 și dedicată bunicului regelui Hussein, această clădire impresionantă, frumos împodobită cu un dom albastru, poate adăposti 7000 de credincioși. Întoarcere la hotel în Amman, cină și cazare.

Ziua 3: AMMAN MADABA MT. NEBO KERAK PETRA (330 km)

Mic dejun și plecare de la hotelul din Amman spre orașul Madaba, renumit pentru mozaicul din perioada bizantină din interiorul bisericii Sf. Gheorghe care reproduce harta Țării Sfinte și a regiunii. Mozaicul care datează din anul 560 ne indică Palestina, Ierusalimul, orașul Bethleem, râul Iordan și Marea Moartă. La 10 km distanță de Madaba se află Muntele Nebo, înalt de 1000 m. Conform tradiției iudaice, se spune ca acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pământul Făgăduinței și unde Profetul ar fi și murit. Întreg complexul aparține în prezent bisericii franciscane, iar în interiorul bazilicii construite în vârful dealului se află mozaicuri superbe datând din anul 530 care reproduc scene de vânătoare sau păstorit, inclusiv animale de pe continentul african. În drumul nostru spre sudul Iordaniei ne vom opri și la Castelul Kerak pentru o scurtă vizită. Castelul Cruciaților de la Kerak este al treilea ca mărime din zona Levantului, iar construcția sa a început în anul 1140. Castelul are o siluetă impozantă și este situat pe vârful unui deal, la 1000 m altitudine. Ne continuăm călătoria spre Aqaba, stațiune situată în golful cu același nume, la Marea Roșie unde vom ajunge în cursul serii. Cina și cazare la hotel Doubletree by Hilton Aqaba 5* sau similar.

Ziua 4: AQABA -CROAZIERĂ OPȚIONALĂ PE MARE PENTRU SNORKELING:

Mic dejun la hotel. Vă propunem o zi liberă în care să vă bucurați de soarele și clima plăcuta a acestei stațiuni de pe țărmul Marii Roșii. Orașul deține și un interesant fort construit de mameluci în secolul al XVI-lea. Însă, cea mai mare bucurie și comoară a Marii Roșii sunt recifele de corali pe care vă propunem să le explorați într-o croazieră opțională pe mare cu prânz inclus unde veți putea face snorkeling. În cursul serii ne vom pregăti pentru cina festivă de Revelion în cadrul hotelului (băuturile nu sunt incluse). Cazare la hotel Doubletree by Hilton Aqaba 5* sau similar.La Mulți Ani 2024

Ziua 5 : WADI RUM AQABA (75 km)

Mic dejun. În cursul dimineții vom pleca spre deșertul Wadi Rum. După sosire, vom face un tur cu jeepul de aproximativ două ore în acest deșert numit și Valea Lunii. Vom avea privilegiul să admirăm frumusețea magnifică a acestei văi deșertice unde vântul și vremea au cioplit formațiuni stâncoase uimitoare precum ”cei șapte stâlpi ai înțelepciunii”. Unele stânci din acest deșert poartă petroglife și inscripții antice, ca o adevărată bibliotecă în aer liber. La un moment dat, vom opri la un cort al beduinilor, locuitori ai acestui deșert și vom fi serviți cu ceai și cafea. Ne vom caza la o tabără din deșertul Wadi Rum. Cazarea este în corturi standard cu baie proprie. Vom servi o cină tradițională beduină numită ”zarb”; mâncarea se prepară într-un mod specific deșertului: preparatul se aseaza pe un suport cu 3 platouri suprapuse care se introduce într-o groapă din pământ, cu jar dedesubt. Această cină și mâncarea delicioasă este o experiență unică.

Ziua 6 : WADI RUM - PETRA, ORAȘUL DE PIATRĂ ROZ, PATRIMONIU UNESCO (110 km)

Dimineața devreme vom avea ocazia să ne plimbăm cu cămila în deșert la răsărit de soare (activitate opțională) .Mic dejun și plecare spre Petra unde vom vizita una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne. Petra a fost descoperit în anul 1812 de către călătorul elvețian Johann Ludwig Burckhardt, dar cercetările arheologice au început abia un secol mai târziu. Deși originile orașului sunt mai vechi, acesta a atins apogeul dezvoltării în timpul în care a fost capitala regatului nabateenilor, un trib nomad de arabi care a ocupat aceste teritorii în secolul IV i.Hr. Dezvoltarea orașului s-a datorat amplasării sale strategice pe o ruta a caravanelor care aduceau mătăsuri și mirodenii. Totuși, Petra rămâne învăluit în mister, ca și poporul care a construit orașul. În 1985 orașul Petra a fost inclus pe lista monumentelor universale UNESCO și a fost descris drept ”una dintre cele mai prețioase moșteniri culturale ale omenirii”. Vom descoperi și noi cele mai importante construcții din situl arheologic: Trezoreria, teatrul roman, mormintele regale, aleea coloanelor. Este important de știut că vizita orașului Petra se face integral mergând pe jos, pe teren accidentat pe alocuri și nu este potrivită persoanelor care au dificultăți în a merge pe jos timp îndelungat. Pentru această vizită, încălțămintea confortabilă este esențială. Cina și cazare la hotel Petra Panorama 3*.

Ziua 7 : PETRA -MAREA MOARTĂ (~ 195 km)

Mic dejun la hotel. În cursul dimineții vom pleca spre Marea Moartă. Sosire și cazare la hotelul Crowne Plaza 5* sau similar, lângă țărmul Marii Moarte (cazarea începe după ora 15:00). Marea Moartă este locul de pe pământ situat la cea mai joasă altitudine: 410 m sub nivelul mării. Combinația de apă și sare creează peisaje unice pe țărmul acestui lac foarte sărat. Apa este atât de sărată, încât oricine poate să plutească ușor la suprafața apei. S-a demonstrat că apa deosebit de sărată, precum și nămolul terapeutic au beneficii deosebite pentru sănătate. Cină la hotel.

Ziua 8 : EXCURSIE OPȚIONALĂ LA BETANIA ȘI JERASH (175 km)

Mic dejun. Azi vă propunem o excursie opțională la Jerash și Betania. Betania este un loc cu o încărcătură spirituală aparte, deoarece acesta este conform unor teorii locul botezului lui Isus. Betania din Iordania este menționată de mai multe ori în biblie și nu trebuie confundată cu localitatea omonimă din Israel. Se pare că în apropiere Iosua i-a trecut Iordanul pe israeliți spre Pământul Făgăduinței. Din Noul Testament aflăm că Mântuitorul s-a retras la Betania, dincolo de Iordan, după ce a fost alungat cu pietre din Ierusalim. La Jerash vom vizita orașul antic despre ale cărui ruine se spune că sunt cel mai bine păstrate vestigii romane din afara Italiei. Orașul a fost locuit încă de acum 6500 de ani, dar perioada sa de glorie a fost în timpul ocupației romane. Orașul a fost descoperit în secolul al XVII-lea de un explorator german și ca urmare a lucrărilor de restaurare, azi putem admira principalele elemente arhitecturale ale unui oraș roman. Cina la hotel urmată de odihnă până în jurul orelor 23:00 când se va efectua transferul spre aeroport pentru zborul de întoarcere

ACTE NECESARE PENTRU OBȚINEREA VIZEI:

DOCUMENTE NECESARE CĂLĂTORIEI: PAȘAPORT SIMPLU ELECTRONIC, VALABIL CEL PUȚIN 6 LUNI DE LA ÎNCHEIEREA CĂLĂTORIEI; TOȚI COPIII AU NEVOIE DE PAȘAPORT.
NU SE POATE INTRA ÎN IORDANIA CU PAȘAPORT TEMPORAR
VIZA PENTRU IORDANIA ESTE GRATUITĂ ȘI SE OBȚINE PE AEROPORTUL DIN AMMAN, LA SOSIRE;

Galerie