0721 33 13 53 office@medtravel.ro

Israel si Iordania – Revelion 2024

0
CIRCUIT
De la1,390 €
CIRCUIT
De la1,390 €
Nume*
Email*
Mesaj*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

8580

De ce să călătorești cu noi?

 • Experiență relevantă în domeniu
 • Planificăm vacanțe memorabile
 • Vă conducem spre orice destinație
 • Prețuri competitive

Ai o întrebare?

Nu ezita să ne contactezi. Avem o experiență relevantă în domeniu și suntem aici să te cunoaștem.

+40 721 33 13 53

office@medtravel.ro

Newsletter

Tărâmuri biblice, cu locuri sfinte la tot pasul și o încărcătură emoțională inegalabilă… Israel, locul nașterii Domnului și al săvârșirii minunilor Dumnezeiești, o combinație unică între istoria antică a iudaismului și viitor; Iordania, cu fortărețele și orașele antice, ale căror ziduri au fost martori tăcuți la întâmplările biblice dar și la ororile timpului, de pe al cărui Munte Nebo, Moise ar fi privit spre Țara Făgăduinței înainte de a trece în Lumea de Apoi…

Detalii

PLECARE DIN CLUJ NAPOCA

Plecare: 28.12.2023

(8 zile/7 nopți)

PREȚ/persoană: de la 1390 EURO (loc în cameră dublă/triplă)

Tariful include

 • transport cu avionul Cluj Tel Aviv Cluj, zbor compania HISKY (cursă directă);
 • bagaj de cală cu greutatea maxim 20 kg (L+l+H 158 cm) și bagaj de cabină cu greutatea maxim 8 kg ((L+l+H 90 cm);
 • asistență pe aeroportul din Tel Aviv, la sosire;
 • 7 nopți cazare cu demipensiune (bufet) la hotel categoria turist (echivalent 3* superior și 4* standard local), conform programului: 1 noapte Tiberias, 1 noapte Amman, 1 noapte la Petra, 2 nopți Marea Moartă, 2 nopți Bethleem;
 • cina de Revelion la restaurantul hotelului Ramada Dead Sea 4*, Marea Moartă;
 • transport autocar modern (dotat cu aer condiționat), pentru executarea programului în Israel și în Iordania;
 • intrări la obiectivele turistice din Israel;
 • bilet intrare Jerash;
 • bilet de intrare Petra;
 • taxa intrareieșire Iordania;
 • ghizi locali vorbitori de limba română pe tot parcursul programului;
 • însoțitor român de grup;

 

Notă: Taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna iunie 2023. În situația majorării acestor taxe de către compania aeriană până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica prețul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Tariful nu include

 • asigurarea medicală (obligatorie);
 • asigurarea storno (opțională) – se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie;
 • băuturi, mese opționale sau alte intrări care nu sunt incluse în program;
 • excursiile opționale și intrările la obiectivele turistice, altele decât cele menționate ca fiind incluse.
 • bacșișurile pentru prestatorii locali (ex: șoferi, ghizi locali): 45 EURO (55 USD)/persoană se practică în Israel și în Iordania, se achită la sosire.

Informații zbor

Cluj-Napoca  -Tel Aviv

11:00-14:00

Tel Aviv  -Cluj-Napoca 

15:00-18:00

Itinerariu

Ziua 1: CLUJ- TEL AVIV- TIBERIAS

Întâlnire la ora 08:00 pe Aeroportul Internațional din Cluj cu însoțitorul român de grup. După formalitățile vamale, îmbarcare pe cursa HISKY spre Tel Aviv cu decolare la ora 11:00. Aterizare pe aeroportul Ben Gurion la ora locală 14:00. După îndeplinirea formalităților vamale, tur panoramic Tel aviv. Vizită în cetatea Jaffa. Deplasare la Tiberias pentru cină și cazare la hotel King Solomon echivalent 4* standard local (sau similar).

Ziua 2: TIBERIAS - NAZARET- TABGHA CAPERNAUM -VALEA IORDANULUI -JERASH- AMMAN

Mic dejun. În Nazaret vom vizita Biserica Catolică Buna Vestire, ridicată pe locul casei Sfinților Ioachim și Ana, și Biserica Ortodoxă Sfântul Arhanghel Gavril, cu izvorul unde acesta i-a vestit Fecioarei Măria că vă naște pe Iisus Hristos-Fiul lui Dumnezeu, pictată de frații Morosanu în anul 1977.În continuare vom vizita Capernaum, supranumit Orașul Domnului, Tabgha unde Iisus a săvârșit minunea înmulțirii pâinilor și peștilor, Muntele Fericirilor locul unde Mântuitorul a rostit Fericirile. Deplasare Tiberias – Râul Iordan – Chibut Yardenit, locul amenajat al Botezului. Deplasare la Ben Shean (Decapolis); vom trece peste podul Sheikh Hussein, apa Iordanului, trecând din Israel în Iordania. Deplasare la Jerash (anticul Gerasa), important oraș în perioada romană. Vizitarea vechiului oraș cu impunătoarea poartă de intrare (Hadrian), străzi, arce și coloane deosebit de bine păstrate. Vom vizita Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, în linie dreaptă cu peste 200 de coloane în stil Doric și Ionic. Continuând printre munți și văi adânci, ne îndreptăm spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numită în antichitate Philadelphia. Cină și cazare la hotel Mena Tyche 4* standard local (sau similar) în Amman.

Ziua 3: AMMAN- PETRA

Mic dejun. Vom începe turul de oraș în Amman, capitala Iordaniei, un oraș relativ tânăr în care putem simți la modul relaxat atmosfera Orientului Mijlociu. Amman este răspândit acum pe 19 dealuri și continuă să se extindă. Orașul are două zone distincte: partea de vest, densă în zone rezidențiale cu cafenele, baruri și malluri moderne, și partea de est, unde se simte mai mult stilul tradițional-conservator al capitalei. Vom vizita citadela situată pe cel mai înalt deal din Amman care conține clădiri din perioade istorice diferite: Templul lui Hercule, Palatul Omayad, biserica bizantină, La poalele sale se află teatrul roman cu 6000 de locuri. Ne îndreptăm spre anticul sit Petra (aproximativ 3 ore), pe originala Autostradă a Deșertului. Cină și cazare la hotel Petra Panorama 4* standard local (sau similar) în Petra.

Ziua 4: PETRA MAREA- MOARTĂ

Mic dejun. Vom vizita extraordinara capitală a Nabateenilor, săpată în stâncă roz, redescoperită în anul 1812 după o căutare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizări ale umanității. Vom vedea defilee înguste, fațade săpate în stâncă, temple, morminte funerare. Ne vom opri în special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek și Amfiteatrul. Petra a fost inclusă prin vot universal în anul 2007 în rândul noilor 7 minuni ale lumii antice și moderne. Petra cu comorile sale reprezintă cea mai cunoscută atracție turistică a Iordaniei (se recomandă încălțăminte comodă pentru mers pe jos cca. 5 km). Părăsim Petra și ne îndreptăm spre Marea Moartă pentru cazare și cina festivă Revelion la hotel Ramada Dead Sea 4* standard local (sau similar).

Ziua 5 : LA MULȚI ANI 2024! RELAXARE LA MAREA MOARTĂ

Mic dejun. Astăzi ne relaxăm la Marea Moartă, locul de pe pamanant situat la cea mai joasă altitudine (430m sub nivelul mării). Combinația de apă și sare creează peisaje unice pe țărmul acestui lac foarte sărat. Apa este atât de sărată, încât oricine poate să plutească ușor pe suprafața acesteia. S-a demonstrat că apa deosebit de sărată, precum și nămolul terapeutic au beneficii deosebite pentru sănătate. Cină și cazare la hotel Ramada Dead Sea 4* standard local (sau similar).

Ziua 6 : PETRA -MUNTELE NEBO- MADABA- IERIHON -BETHLEEM

Mic dejun. Dis-de-dimineață, deplasare la Muntele Nebo (800m), unde Moise a fost îngropat, fiind astfel cel mai respectat loc Sfanț din Iordania. Pe acest munte, puteți vedea ce se a văzut Moise: o panoramă impresionantă ce cuprinde Valea Iordanului, Marea Moartă, Ierihonul, Ierusalimul, teritoriu denumit Pământul Sfânt. Prima Biserică de pe Muntele Nebo a fost construită la finele sec. al-IV-lea pentru a marca locul unde a murit Moise și a fost îngropat, fiind un loc de pelerinaj pentru creștini, după cum a fost desemnat de însuși Papa Paul Ioan ÎI. Plecăm apoi spre orașul Madaba, renumit pentru mozaicurile din perioada bizantină, cel mai faimos fiind cel din interiorul bisericii ortodoxe Sf. Gheorghe care reproduce pe o parte din pardoseală o hartă a Țării Sfinte. Mozaicul, care datează din anul 560, ilustrează pe această hartă Palestina, Ierusalimul, orașul Bethleem, râul Iordan și Marea Moartă. Deplasare cu autocarul spre granița și trecere din Iordania în Israel în dreptul orașului Ierihon. Intrăm în Cisiordania pentru vizitarea celui mai vechi oraș din lume: Ierihon. Vizită la Biserica Romanească cu Hramul Tuturor Sfinților și Căminul aferent. În Bethleem – vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativității (aici se află o icoană a Maicii Domnului Apărătoarea Bethleemului, făcătoare de minuni). Cină și cazare la hotel Mount David 4* standard local (sau similar) în Bethleem.

Ziua 7 : BETHLEEM -IERUSALIM

Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Muntele Măslinilor. Continuăm pe jos cu vizitarea Bisericilor Pater Noster (Tatăl Nostru) și Dominus Flevit (Domnul a plâns), Grădina Getsimani cu Biserica NaLLiunilor, Biserica Mormântului Maicii Domnului și Peștera Getsimani. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 stații în care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, până la Sfântul Mormânt. Vizitarea Bisericii Sfântului Mormânt – Centrul Pământului Creștin. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor Paracliselor Sfinte. Vizită în zona sitului arheologic Cardo și la Zidul Plângerii. Cină și cazare la hotel în Bethleem.

Ziua 8 : BETHLEEM -TEL AVIV -CLUJ

Mic dejun matinal. Ne îndreptăm spre Aeroportul Internațional Ben Gurion. Îmbarcare pe zbor cursa HISKY cu decolare la ora 15:00 și sosirea în Cluj la ora 18:00.

Galerie