0799 79 11 79 office@medtravel.ro

SPANIA DE NORD SI PORTO 2023 – Plecare din Cluj-Napoca

0
CIRCUIT 2023
De la1,290 €
CIRCUIT 2023
De la1,290 €
Nume*
Email*
Mesaj*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1973

De ce să călătorești cu noi?

 • Experiență relevantă în domeniu
 • Planificăm vacanțe memorabile
 • Vă conducem spre orice destinație
 • Prețuri competitive

Ai o întrebare?

Nu ezita să ne contactezi. Avem o experiență relevantă în domeniu și suntem aici să te cunoaștem.

+40 799 79 11 79

office@medtravel.ro

Newsletter

Nordul Spaniei este la fel de spectaculos ca și restul țării, de o mare diversitate peisagistică și arhitecturală. invitam descoperiți: Bilbao cel mai important oraș al Țării Bascilor, Oviedo – centrul spiritual și intelectual al Asturiei. Al doilea oraș ca mărime din Portugalia, Porto a fost declarat patrimoniu universal UNESCO din 1996. Oraș boem, încântă prin centrul său istoric, clădiri remarcabile și recunoscutul vin de Porto.

Detalii

Plecare din Cluj-Napoca 12.06.2023

9 zile/8 nopți  

1290 €/ persoană (loc în cameră dublă)

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

12.06 Cluj-Napoca 18:10 Munchen 19:00
12.06 Munchen 21:15 Bilbao 23:25 
20.06 Porto 06:15 Frankfurt 10:05
20.06 Frankfurt 14:45 Cluj-Napoca 17:30 

 

Servicii incluse

 • transport cu avionul Cluj-Napoca Bilbao și Porto Cluj-Napoca cu compania LUFTHANSA;
 • bagaj de cală de 23 kg/pers + bagaj de mână;
 • 8 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri 4* standard: 3 nopți în Bilbao, 1 noapte în Oviedo, 2 nopți în Lugo, 2 nopți în Porto;
 • transferuri aeroport hotel aeroport;
 • transport pe teritoriul Spaniei și Portugaliei cu autocar dotat cu aer condiționat;
 • tururi de oraș cu ghid local în Bilbao și Porto;
 • vizitarea orașelor Oviedo și Lugo cu însoțitorul de grup;
 • însoțitor român de grup;
 • taxele de aeroport și catering (pot suferi modificări).

Notă: Taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna octombrie 2022. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica prețul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

Tariful nu include

 • asigurarea medicală de călătorie cu protecție Covid 19 (obligatorie);
 • asigurarea storno (opțională) se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice;
 • excursiile opționale și intrările la obiectivele turistice, altele decât cele menționate ca fiind incluse;
 • băuturile alcoolice sau răcoritoare la mesele incluse în program;
 • bacșișurile pentru prestatorii locali (ex: șoferi, ghizi locali): 40 euro/persoană se practică în Spania, se achită la sosirea în țara de destinație.
Itinerariu

Ziua 1CLUJ-NAPOCA - BILBAO

Întâlnire cu însoțitorul de grup la ora 16:00 la Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca pentru îmbarcare pe cursa LUFTHANSA spre Bilbao (schimbarea cursei la Munchen). Sosire în Bilbao la ora locală 23:25. Transfer și cazare la Hotel Occidental Bilbao 4* sau similar.

Ziua 2BILBAO

Mic dejun. Această zi este dedicată orașului Bilbao, cel mai important din regiunea Țării Bascilor. Vom face un tur de oraș însoțiți de ghidul local și vom admira Biserica Santiago, edificiu gotic, datând din sec. al XIV-lea, Casco Viejo, centrul istoric ce datează din secolul XIV, poate cea mai frumoasă parte din Bilbao, cu magazine, străduțe, piețe și monumente istorice. Vom admira de asemenea Muzeul Guggenheim, găzduit într-un sediu cu aspect futuristic, o structur inovativa cu forme sinuoase și fluide din sticlă, metal și piatră și Palatul Euskalduna. Localnicii vorbesc propria limba – euskera – limba care nu are similitudini cu spaniola și cu nicio alta limba din lume. Și nu doar limba este aparte, ci și gastronomia, arta, muzica și sporturile, toate făcând din această regiune un ținut cu adevărat special. Bascii originari sunt priviți ca fiind ultimii supraviețuitori ai triburilor aborigene care au populat odinioară Europa. Aceștia sunt cu adevărat speciali – de la grupa sanguină până la trăsăturile fizice. Cazare la Hotel Occidental Bilbao 4* sau similar.

Ziua 3 SAN SEBASTIAN - BIARRITZ (opțional)

Mic dejun. Astăzi vă propunem o excursie opțională către San Sebastian numit Donostia în limba bască – o stațiune de litoral situată pe coasta Atlanticului, în Golful Biscaya din nordul Spaniei. Este o destinație turistică recunoscută pentru plajele foarte bune, un oraș cu bulevardele largi, clădiri moderne dar și clasice, pentru parcurile cu flori multicolore, pentru clima umedă și schimbătoare, dar și pentru Festivalul de Film care are loc în fiecare toamnă aici. Dintre zonele de interes, centrul vechi oferă cafenele, baruri, cluburi și restaurante, unde puteți gusta tradiționalele tapas. Monumentele arhitectonice ale orașului sunt: Biserica Barocă Santa Maria, Biserica Gotică San Vincente și Muzeul San Telemo. Plecăm apoi către Biarritz, faimoasa și exclusivista stațiune aflată pe coasta franceză. Această oferă kilometri întregi de plaje cu nisip, o gama variată de sporturi pe apă, arhitectură caracteristică secolului XIX, restaurante, baruri, cafenele. Seara ne întoarcem în Bilbao. Hotel Occidental Bilbao 4* sau similar.

Ziua 4BILBAO - FUENTE DE (CANTABRIA) - PICOS DE EUROPA - OVIEDO

Mic dejun. Dedicăm prima parte a zilei celei mai înalte zone din nordul Spaniei și ne vom îndrepta spre Fuente De (Cantabria). Vom ajunge la baza telefericului care ne va transporta până la altitudinea de 1850 m pentru a ne putea bucura de peisaje montane care taie respirația în Picos de Europa, parte a lanțului Munților Cantabrici. Continuăm drumul și sosim în Oviedo unde se găsește una dintre cele mai vechi universități europene, inaugurată în 1608. Alte monumente de mare valoare istorică și arhitectonică sunt: Mănăstirea San Vicente, Catedrala ce datează din secolul al XIII-lea, Bazilica San Julian de los Prados, clădirea Camerei de Comerț. Conform unor surse istorice, orașul a fost întemeiat în anul 761 de călugării Maximo și Fromestanus. Cazare la Iberik Santo Domingo Plaza 4* sau similar în Oviedo.

Ziua 5OVIEDO - LUGO

Mic dejun și deplasare către Lugo. Sosim în Lugo și începem vizita singurului oraș din Europa înconjurat complet de zidurile intacte ale unei cetăți romane. Pereții ating o înălțime de 10 15 metri de-a lungul unui circuit de 2117 m, cu 71 turnuri și 10 porți. Cele zece porți ale acestui zid oferă acces spre centrul istoric Lugo, o zonă urbană cu străzi pietonale și clădiri sobre din granit. Aceste ziduri ridicate în secolul al III-lea sunt protejate de UNESCO, intrând în Patrimoniului Cultural Mondial. Cazare la Eurostars Gran Hotel Lugo 4* sau similar în Lugo.

Ziua 6 SANTIAGO DE COMPOSTELA (opțional)

Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională la Santiago de Compostela, unul dintre cele mai importante centre creștine de pelerinaj. Numele orașului a fost preluat de la Sfântul Apostol Iacob, prima biserică dedicată acestuia fiind ridicată în secolul al IX-lea, pe locul fostului sau mormânt. Centrul istoric al orașului Santiago de Compostela a fost înscris în anul 1985 pe lista Patrimoniului cultural UNESCO. Principalele atracții turistice sunt: Catedrala, Mănăstirea San Pelayo, Muzeul de Arta Sacra. Santiago de Compostela se află la aproximativ 35 km de coasta Atlanticului și la 74 km sud de orașul La Coruna, și este punctul terminus al faimosului traseu medieval de pelerinaj Camino de Santiago – Drumul lui Iacob. Cazare la Eurostar Gran Hotel Lugo 4* sau similar în Lugo.

Ziua 7LUGO - PORTO

Mic dejun și deplasare spre Porto. Sosim în Porto unde avem programat un tur al orașului cu ghid vorbitor de limba engleză. Toată lumea spune despre Porto că este cea mai frumoasă doamnă a Portugaliei, din anul 1996 fiind declarat patrimoniu universal UNESCO. Începem turul cu Avenida da Boavista către Castelo do Queijo și Foz, urcăm apoi pe Avenida dos Aliados indreptandu-ne către catedrala în stil romanesque/gotic ce datează din secolul al XII-lea, apoi către biserica St Francis și Palatul Stock Exchange. Cazare la Hotel Holiday Inn Porto Gaia 4* sau similar în Porto.

Ziua 8PORTO

Mic dejun. Timp liber pentru vizite și plimbări individuale. Cazare la Hotel Holiday Inn Porto Gaia 4* sau similar în Porto.

Ziua 9PORTO - CLUJ-NAPOCA

Mic dejun la pachet. Transfer către aeroport pentru îmbarcare pe cursa LUFTHANSA Porto Cluj-Napoca (schimbarea cursei la Munchen) cu plecare la ora 06:15. Vom ajunge în Cluj-Napoca la orele 17:30.

Hartă
/
Galerie