0799 79 11 79 office@medtravel.ro

1 Decembrie – Praga- Orașul de Aur- Plecare din Cluj-Napoca

0
CIRCUIT 2022
De la650 €
CIRCUIT 2022
De la650 €
Nume*
Email*
Mesaj*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2066

De ce să călătorești cu noi?

 • Experiență relevantă în domeniu
 • Planificăm vacanțe memorabile
 • Vă conducem spre orice destinație
 • Prețuri competitive

Ai o întrebare?

Nu ezita să ne contactezi. Avem o experiență relevantă în domeniu și suntem aici să te cunoaștem.

+40 799 79 11 79

office@medtravel.ro

Newsletter

Praga este echivalentul Parisului în materie de frumusețe. Istoria sa este veche de un mileniu, iar berea este cea mai bună din Europa. Nu este surprinzător faptul după revoluția de catifea din 1989, vizitatori din toată lumea au venit în număr mare vadă minunile acestui oraș: podul Carol din sec al XIV-lea, castelul din Praga și molcomul râu Vltava care a inspirat cea mai frumoasă compoziție a lui Smetana.

Detalii

Plecare din Cluj-Napoca 28.11.2023

5 zile/4 nopți  

650 €/ persoană (loc în cameră dublă)

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

28.11.2023

Cluj-Napoca-Varsovia

14:00-14:30

Varsovia-Praga 

12:55 -14:15

02.12.2023

Praga- Varsovia

12:55-14:15

Varsovia-Cluj-Napoca

14:50-17:25

 

Servicii incluse

 • transport cu avionul Cluj-Napoca – Praga și retur cu compania LOT (cu schimbarea curselor în Varșovia la dus și la întors);
 • bagaj de cală de 23 kg/pers și bagaj de mână:
 • 4 nopți cazare cu mic dejun în cameră standard la hotel ROYAL 4* sau similar;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • tur panoramic de oraș în Praga cu ghid local;
 • însoțitor român de grup;
 • taxele de aeroport (pot suferi modificări).

Notă: Taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna februarie 2023. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica prețul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

Tariful nu include

 • asigurarea medicală (opțională);
 • asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie;
 • bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoană – se practică în Cehia, se achită la sosirea în țara de destinație;
 • excursiile opționale și intrările la obiectivele turistice, altele decât cele menționate ca fiind incluse.
Itinerariu

Ziua 1CLUJ-NAPOCA PRAGA

Întâlnire cu însoțitorul de grup la Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca la ora 12:00 pentru îmbarcare pe cursa LOT spre Praga cu decolare la ora 14:00 (zbor cu schimbarea cursei la Varșovia). Sosire în Praga la ora locală 17:15 și transfer la hotel Royal 4* sau similar. Transfer și cazare la hotel Royal 4* sau similar.

Ziua 2PRAGA - TUR PIETONAL CU GHID LOCAL

Mic dejun. Vom fi transferați în centrul orașului pentru un tur panoramic cu ghid local, cu opriri la: Piața Wenceslas, Piața Staromestske unde vom face o oprire la ora fixă pentru a admira ”spectacolul”păpușilor, Cartierul Evreiesc Josefov, Piața Republicii, Casa Municipală – o frumoasă clădire art nouveau care adăpostește sala de concerte Smetana și Turnul Pulberăriei, monument gotic care separă orașul vechi de cel nou. Azi vă propunem să continuați explorarea orașului într-un tur pietonal împreună cu însoțitorul de grup (transferul hotel – oraș – hotel nu este inclus). Vom vedea mai întâi Mănăstirea Strahov și Biserica Loreta, după care vom admira îndeaproape frumosul castel din Praga, a cărui construcție a început în secolul al IX-lea, ca cetate de scaun a regilor Boemiei. În ziua de azi, castelul este sediul oficial al Președintelui Cehiei. În apropierea castelului vom vedea Catedrala Sf. Vitus, simbolul spiritual al statului ceh, după care vom traversa cartierul Mala Strana (cartierul mic) în drum spre faimosul pod Carol peste râul Vltava, pe care îl vom traversa și noi. Seara, opțional, vă propunem o croazieră cu cină pe râul Vltava. În timpul croazierei veți putea admira luminile orașului Praga, care sunt fermecătoare.

Ziua 3 EXCURSIE OPȚIONALĂ LA KARLOVY VARY

Mic dejun. Excursie opțională la Karlovy Vary, renumita stațiune balneoclimaterică din Europa centrală, datorită izvoarelor sale termale. Karlovy Vary sau Karlsbad (denumirea germană) este situat în vestul Bohemiei, la confluența râurilor Ohre și Tepla, la o distanță de 130 km de Praga, iar numele sau a fost dat în cinstea lui Carol al IV-lea, Împăratul Imperiul Roman și Rege al Bohemiei care a fondat orașul în anul 1370. Stațiunea este atât de faimoasă datorită abundenței de izvoare termele: 13 izvoare principale, alte 300 de izvoare mici și râul Tepla cu apă caldă. Însă, apele termale nu sunt singura bogăție a orașului, ci și obiectele din cristal de Bohemia sau porțelan produse în fabricile meșteșugarilor de aici. Pe drumul dintre Praga și Karlovy Vary vom propunem o oprire la fabrică de bere KruLAovice, care a fost întemeiată în 1581 și era fabrica care furniza bere pentru familia imperială a Austriei. Seara, întoarcere la Praga și cazare.

Ziua 4EXCURSIE OPȚIONALĂ LA DRESDA

Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională la Dresda. Dresda, numită și ”Florența de pe Elba”este capitala landului Saxonia și este situată foarte aproape de granița cu Cehia. Orașul este situat pe malul fluviului Elba și păstrează o bogată moștenire culturală și arhitecturală, fiind capitala regilor Saxoni. În trecut, orașul mai era numit și ”cutia cu bijuterii”datorită centrului construit în stil baroc și rococo. Vom putea admira castelul Zwinger, biserica Frauenkirche, Opera Semper, Palatul Regal vechi de peste 700 de ani și Catedrala în stil baroc, cea mai mare biserică din Saxonia. Întoarcere la Praga și cazare.

Ziua 5 PRAGA -CLUJ-NAPOCA

Mic dejun. Eliberarea camerelor și transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zbor LOT cu decolare la ora locala 12:55 și sosire la Cluj-Napoca la 17:25 (zbor cu escală la Varșovia).

Hartă
Galerie