0799 79 11 79 office@medtravel.ro

CIRCUIT PORTUGALIA – Plecare din Cluj-Napoca 2023

0
CIRCUIT 2022
De la995 €
CIRCUIT 2022
De la995 €
Nume*
Email*
Mesaj*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2368

De ce să călătorești cu noi?

 • Experiență relevantă în domeniu
 • Planificăm vacanțe memorabile
 • Vă conducem spre orice destinație
 • Prețuri competitive

Ai o întrebare?

Nu ezita să ne contactezi. Avem o experiență relevantă în domeniu și suntem aici să te cunoaștem.

+40 799 79 11 79

office@medtravel.ro

Newsletter

Emoția muzicii Fado în țara coloratelor Azulejos

Detalii

Plecare din Cluj-Napoca 10.05.2023

8 zile/7 nopți  

995 €/ persoană (loc în cameră dublă)

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

10.05 Cluj-Napoca 18:30 Frankfurt 19:35 
10.05 Frankfurt 21:30 Lisabona 23:30 
17.05 Lisabona 06:15 Munchen 10:15 
17.05 Munchen 14:45 Cluj-Napoca 17:30

 

Servicii incluse

 • transport cu avionul Cluj-Napoca Lisabona Cluj-Napoca, compania LUFHANSA (zbor cu escală la Frankfurt la dus și la Munchen la retur), bagaj de cală 23 kg/persoană inclus;
 • 7 nopți cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* conform program: 4 nopți în Lisabona, 3 nopți în Porto;
 • transferuri aeroport hotel aeroport;
 • transport pe teritoriul Portugaliei cu autocar aer condiționat;
 • ghizi locali pentru tururi de oraș în Lisabona și Porto;
 • croazieră pe râul Douro și vizită cu degustare de vinuri în Porto;
 • vizitarea orașelor Coimbra, Fatima, Obidos, Alcobaca, Batalha împreună cu însoțitorul de grup;
 • însoțitor român de grup;
 • taxele de aeroport (pot suferi modificări).

 

Notă: Taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna septembrie 2022. În situația majorării acestor taxe de către compania aeriană până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica prețul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe

Tariful nu include

 • asigurarea medicală de călătorie cu protecție Covid 19 (obligatorie);
 • asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie;
 • biletele de intrare la obiectivele turistice din program;
 • taxa municipală impusă de primăria orașului Lisabona și a orașului Porto (se achită personal, la recepția hotelului 2 euro/persoană/noapte) excursiile opționale;
 • bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 25 EURO/persoană se practică în Portugalia, se achită la sosirea în țară prin însoțitorul de grup;
Itinerariu

Ziua 1SOSIRE IN LISABONA

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca la ora 11:30 pentru îmbarcare pe cursa LUFTHANSA spre Lisabona (zbor cu schimbarea cursei la Munchen). Sosire în Lisabona și transfer la hotel. Cazare Hotel VIP Executive Arts 4* (sau similar) în Lisabona.

Ziua 2LISABONA- SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS - ESTORIL (excursie optionala)

Mic dejun. Vă propunem excursie opțională de o zi la Sintra, fosta reședință de vara a familiei regale portugheze. Datorită valorii sale istorice a fost declarată de către UNESCO patrimoniu universal. Vom putea vizita Palatul Național, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectură portugheză, construit și extins în secolele XIV XVI; timp liber în centrul orașului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: în acest loc se termină pământul și începe marea. Se continuă drumul spre Boca do Inferno și Cascais, un fost sat pescăresc care, de-a lungul timpului, s-a transformat într-un veritabil centru turistic. Drumul de întoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita stațiune de litoral unde se află cel mai mare cazinou din Europa (preț informativ valabil pentru minim 20 persoane participante: 60 EURO/ persoană). Seara o putem sărbători într-un restaurant cu specific portughez unde vom putea asculta muzica fado. Fiind la origine o muzica populară arăbească ce s-a dezvoltat în cadrul orașelor, ea este adânc înrădăcinată în conștiință oamenilor, constituindu-se metaforic în însuși destinul (fado) lor. Cazare Hotel VIP Executive Arts 4* (sau similar) în Lisabona.

Ziua 3 LISABONA - OBIDOS - ALCOBACA - BATALHA - PORTO

Mic dejun. Plecare spre Porto. În drumul nostru vom vizita Obidos un oraș medieval ce se întinde în partea de nord a Lisabonei și care este fără îndoială una dintre cele mai reprezentative așezări fortificate din Portugalia. Vizitatorii pot admira, plimbandu-se printe metereze: morile de vânt, viile și fermele din împrejurimi. Magazinele sunt pline cu diverse obiecte meșteșugărești. Continuăm cu vizita mănăstirii Alcobaca obiectiv UNESCO fondată în 1153 ca dar al Regelui Alfonso Henriques către Bernard de Clairvaux, apoi cu Mănăstirea Batalha declarată patrimoniu UNESCO ce datează din secolul al XV- lea. Cazare Hotel Ipanema Park 4* (sau similar) în Porto.

Ziua 4PORTO

Tur de oraș, croazieră pe Râul Douro și degustare de vinuri Mic dejun. În prima jumătate a zilei avem programat un tur al orașului Porto. Toată lumea spune despre Porto că este cea mai frumoasă doamnă a Portugaliei, din anul 1996 fiind declarat patrimoniu universal UNESCO. Începem cu Avenida da Boavista către Castelo do Queijo și Foz, urcăm apoi pe Avenida dos Aliados indreptandu-ne către catedrala ce datează din secolul al XII-lea, apoi către biserica St Francis și Palatul Bursei. Vom avea puțin timp liber în zona Ribeira pentru fotografii iar apoi avem programată o croazieră pe râul Douro (45/50 minute). În continuare vom vizita o cramă cu vinuri unde avem inclusă și o degustare. Cazare Hotel Ipanema Park 4* (sau similar) în Porto.

Ziua 5BRAGA GUIMARAES (excursie opțională)

Mic dejun. Vă propunem excursie opțională de o zi la Braga și Guimaraes. Vizită în Braga, capitala regiunii Minho care în timpul romanilor era capitala Galiciei, începe pe dealul pe care se află biserica și sanctuarul lui Iisus. Pentru a putea înțelege de ce Braga a fost și este un prosper centru al creștinismului vă sugerăm să vizitați catedrala din oraș cunoscută pentru modul în care sunt sculptate treptele, ele apărând că niște biserici în miniatură. Fiecare din ele simbolizează pașii făcuți de Mântuitor pe drumul crucii. Guimaraes reprezintă, conform plăcii din centrul orașului, locul în care s-a născut Portugalia. Orașul a fost numit Capitala culturală europeană în anul 2012, centrul acestuia fiind declarat patrimoniu mondial UNESCO. Vom vizita Plaza de Armaș, dar și castelul medieval Guimaraes, construit în secolul al X-lea (preț informativ excursie, valabil pentru minim 20 persoane participante: 50 EURO/ persoană). Cazare Hotel Ipanema Park 4* (sau similar) în Porto.

Ziua 6PORTO - AVEIRO - COIMBRA - FATIMA - LISABONA

Mic dejun. Ne vom îndrepta spre Lisabona, cu oprire în Aveiro, orașul supranumit Veneția Portugaliei, o parte a acestuia fiind așezată pe canale unde vom avea ocazia să admirăm bărcile colorate moliceiros. Vom continua drumul și vom ajunge în Coimbra (prima capitală a Portugaliei) unde vom face o vizită cu ghidul însoțitor, ce include Universitatea și vechea Catedrală. Plecăm din Coimbra spre Fatima, binecunoscut centru creștin unde se spune că în anul 1917 s-a arătat Fecioara Măria unor copii de ciobani. Vom avea aici timp liber pentru vizită după care ne vom continua drumul spre Lisabona. Cazare Hotel VIP Executive Arts 4* (sau similar) în Lisabona.

Ziua 7LISABONA

Mic dejun. În prima parte a zilei avem programat un tur cu ghid local. Se vizitează cele mai importante obiective turistice ale orașului: cartierul Belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime potugheze cu Biserica Dos Jeronimos (intrarea nu este inclusă), o adevărată bijuterie a artei manueline, Turnul Belem și Padrao dos Descobrimentos – monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Vom vedea apoi Piața Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Piața Restauradores și Piața Rossio. După-amiază timp liber pentru ultimele cumpărături înainte de plecarea spre țară. Cazare Cazare Hotel VIP Executive Arts 4* (sau similar) în Lisabona.

Ziua 8LISABONA - CLUJ-NAPOCA

Mic dejun. Transfer către aeroport pentru îmbarcare pe cursa LUFTHANSA Lisabona Cluj-Napoca (zbor cu schimbarea cursei la Frankfurt).

Hartă
/
Galerie