0799 79 11 79 office@medtravel.ro

Circuit Maroc|Turul Oraselor Imperiale si incursiune in desertul Sahara

0
CIRCUIT
De la1,350 €
CIRCUIT
De la1,350 €
Nume*
Email*
Mesaj*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

7061

De ce să călătorești cu noi?

 • Experiență relevantă în domeniu
 • Planificăm vacanțe memorabile
 • Vă conducem spre orice destinație
 • Prețuri competitive

Ai o întrebare?

Nu ezita să ne contactezi. Avem o experiență relevantă în domeniu și suntem aici să te cunoaștem.

+40 799 79 11 79

office@medtravel.ro

Newsletter

Descoperă frumusețea și magia Marocului, țara culorilor și a condimentelor, a monumentelor și palatelor, a meșteșugurilor și a peisajelor diverse. O călătorie memorabilă printre tradiții și istorie, prin deșertul Sahara, savurând un ceai tradițional sau experimentând o plimbare prin medina din Fez!

 

Plecare din Cluj, 10 nopți / 10 zile

Perioade de plecare:31.03.2023

05.05.2023

Detalii

Tarif early booking: 1.350 euro/persoană

Prețurile sunt calculate pentru grup minim de 25 de persoane.
Daca grupul este mai mic, prețul se recalculează sau circuitul se anulează .

Tariful include

 • transport cu avionul Cluj Napoca Casablanca și retur Marrakech Cluj (cu schimbarea curselor la Istanbul), compania TURKISH AIRLINES;
 • 10 nopți cazare la hoteluri de 4* astfel: 1 noapte în Casablanca, 1 noapte în Rabat, 2 nopți în Fez, 1 noapte în Erfoud, 1 noapte în Ourzazate, 4 nopți în Marrakech (*de ultima noapte în Marrakech se va beneficia parțial datorită orarului de zbor)
 • Demipensiune (mic dejun continental și cină)
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • vizitele și excursiile menționate în program: : Casablanca, Rabat, Meknes, Fez, Marrakech;
 • biletele de intrare la: Grajdurile Regale în Meknes, kasbah-urile Tifoultout și Taourirt în Ouarzazate, Mormintele Saadiene
 • transport local cu autocar dotat cu aer condiționat;
 • ghid local pe tot parcursul circuitului;
 • însoțitor român de grup;
 • taxele de aeroport și catering (pot suferi modificări)

Notă: Taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna octombrie 2022. În situația majorării acestor taxe de către compania aeriană până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica prețul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Tariful nu include

 • asigurarea medicală de călătorie (obligatorie pentru această destinație);
 • asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie;
 • bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoană se practică în Maroc, se achită la sosire;
 • excursiile opționale;
 • intrările la obiectivele turistice, altele decât cele menționate ca fiind incluse;
 • băuturile alcoolice sau răcoritoare la mesele incluse în program.

Informații zbor

Compania aeriana: Turkish Airlines

Cluj Napoca 09:15 Istanbul 11:05 
Istanbul 12:15 Casablanca 15:05 

Marrakech 22:50 Istanbul 05:50
Istanbul 06:55 Cluj Napoca 08:25 

Itinerariu

Ziua 1CLUJ-NAPOCA – CASABLANCA

Întâlnire cu însoțitorul român de grup la aeroportul Avram Iancu la ora 07:00 dimineața pentru îmbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinația Istanbul. Decolare la ora 09:15, aterizare în Istanbul la ora locală 11:05 și îmbarcare pe zborul spre Casablanca cu decolare la ora 12:15. Aterizare în Casablanca la ora locală 15:05. Transfer și cazare la hotel Oum Palace 4* sau similar. Cină la restaurantul hotelului.

Ziua 2CASABLANCA-RABAT

După micul dejun vom face turul orașului Casablanca – centrul economic al Marocului, alături de un ghid local. Vom vizita exteriorul Marii Moschei Hassan ÎI, Piață Mohamed V, Piață Națiunilor Unite, Palatul Regal, cartierul Habous, cornișă Ain Diab și cartierul de lux al orașului Anfa. Timp liber pentru prânz. Continuăm spre Rabat, capitala administrativă a Marocului, supranumit și orașul alb unde vizităm splendidul Mausoleu al lui Mohamed V, Palatul Regal Mechour, cetatea Kasbah des Oudayas, o fortăreață din secolul XII care adăpostește muzeul artei marocane, Moscheea Neterminată cu Turnul lui Hassan (construit în aceeași perioadă ca și turnul Giralda din Sevilla). Cazare și cină la Hotel Belere 4* sau similar.

Ziua 3RABAT- MEKNES- FEZ

După micul dejun vom pleca către Meknes, denumit și Versailles-ul Marocului care a fost fondat în secolul XVII de către Moulay Ismail. În turul panoramic al Meknes-ului vom vedea cea mai bine conservată poartă de access din Maroc, faimoasa Bab Mansour și Hari Souani, Grajdurile Regale și cartierul evreiesc. Timp liber pentru prânz după care vom continua cu vizitarea complexului arheologic Volubilis pentru a admira ruine și mozaicuri din perioada de ocupație romană, unele dintre cele mai bine păstrate din nordul Africii. Pornim spre Fez unde avem cină și cazare la Hotel Royal Mirage 4* sau similar.

Ziua 4FEZ

După micul dejun vom vizita cele mai importante repere turistice ale orașului Fez, centru religios și spiritual al Marocului și unul dintre cele mai vechi dintre orașele Islamului. Vom vizita Medina din Fez, unde se află Moscheea Quarouiyen – cea mai veche universitate a islamului (vizită exterioară); școală coranica Attarine Medersa cu superbe decorațiuni pe care o admirăm din exterior, obiectivul fiind temporar închis, Piața și fântâna Nejjarine, care și-a primit numele de la tâmplarii care lucrează aici și medina veche cu străduțe înguste structurate pe tipuri de meserii și ateliere tradiționale. Cina și cazare la hotel Royal Mirage 4* sau similar.

Ziua 5FEZ -MIDELT -ERFOUD

Dimineața devreme vom lua micul dejun la pachet și vom porni spre Erfoud. Vom trece prin orășelul Ifrane – o pitorească stațiune de schi situată în mijlocul unei păduri de cedri – comparat adesea cu stațiunile elvețiene. Peisajul se schimbă treptat și în locul pădurilor verzi va răsări deșertul stâncos și satele fortificate pe care le vom admira în drumul spre Midelt. Ajungem în Erfoud, cunoscut în special scenelor filmate în deșert din seria Mumia unde avem cazare și cina la Hotel Belere 4* sau similar. Opțional, vă propunem o incursiune în deșert cu jeep-uri 4×4 la Merzouga, pentru un apus de soare printre dunele de nisip ce crează o imagine aproape ireală.

Ziua 6ERFOUD- TINEGHIR- OUARZAZATE

După micul dejun vom porni spre orașul Rissani, un punct de oprire al caravanelor ce străbăteau deșertul odinioară și care în prezent reprezintă un important nod comercial al zonei. Vom vizita ruinele fortăreței Ksar Abbar, fostul loc de exil al membrilor expulzați ai dinastiei Alaouite. Continuăm drumul și ajungem la Cheile Todra, cunoscute pentru formațiunile lor impresionante, apoi la Kelaa MGouna. Aici s-a format o tradiție în cultivarea trandafirilor și în măsură timpului disponibil vom opri pentru a achiziționa produse cosmetice făcute de localnici din petale de trandafiri. Ajungem în Ouarzazate unde avem cină și cazare la Hotel Kenzi Azghor 4*.

Ziua 7 OUARZAZATE- AIT BENHADDOU -MARRAKECH

Mic dejun. Vizităm Ouarzazate cu ale sale kasbah-uri Tifoultout și Taourirt. Kasbah reprezenta în trecut partea fortificată a unei așezări, locul în care liderii triburilor erau adăpostiți în caz de pericole și care uneori ajungeau să găzduiască până la 300 de camere. Ne vom îndrepta spre orașul-cetate Ait Ben Haddou, construit pe drumul caravanelor între Sahara și Marrakech, inclus astăzi pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Orașul a fost utilizat ca platou de filmare pentru pelicule celebre (Lawrence al Arabiei sau Gladiatorul). Continuăm drumul spectaculos spre Marrakech, traversând Munții Atlas prin pasul Tiz-In-Tichka (2260m altitudine) și admirând un peisaj de poveste cu vegetație, cactuși, flori superbe sau sate berbere răsfirate pe culmile munților. Ajungem în Marrakech unde avem cazare și cina la Hotel El Andalous 4*.

Ziua 8MARRAKECH -SEARA MAROCANA (opțional)

Mic dejun la hotel. Azi vom vizita Marrakech, al doilea cel mai vechi dintre orașele imperiale, cunoscut și ca Perla Sudului. Vom face un tur panoramic cu ghid local pe parcursul căruia vom admira cele mai importante obiective turistice ale orașului Marrakech: Mormintele Saadiene, minaretul și Moscheea Koutoubia, Palatul Bahia și grădina Menara. După amiaza vom vizita souk-urile cu străzile lor înguste și șerpuitoare și Piața Djemaa El Fna cu varietatea sa de forme de divertisment: povestitori, îmblânzitori de șerpi, acrobați care înghit flăcări și multe altele. Cină și cazare la hotel El Andalous 4* sau similar. Opțional vă propunem seara marocană Diffa Fantasia, un program desfășurat la restaurantul Chez Ali unde veți servi cina tradițională marocană (fără băuturi incluse) și veți putea admira un SHOW oriental berber cu călăreți, cămile și dansuri din buric, o experiență inedită și încântătoare în același timp. În cazul în care optați pentru această excursie opțională, cina din cadrul hotelului va fi servită ca și prânz.

Ziua 9ESSAOUIRA (excursie opțională)

Timp liber pentru cumpărături sau relaxare în Marrakech. Opțional vă propunem excursie la Essaouira (pe vremuri Mogador, la aproximativ 180 km de Marrakesh), stațiune și port la malul Oceanului Atlantic, un oraș boem cu puternice influențe maure și portugheze, aflat pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO. Atmosfera sa specială, străduțele înguste și șerpuite pline cu magazine colorate, casele albe cu uși de lemn masiv fac locul inedit și perfect pentru o plimbare de o zi. Vom reveni în Marrakech pentru cină și cazare la hotel El Andalous 4* sau similar.

Ziua 10MARRAKECH- CLUJ NAPOCA

Mic dejun. Timp liber pentru cumpărături sau relaxare în Marrakech. Cină la hotel și transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul Marrakech Cluj Napoca cu decolare la ora 22:50. Sosire în Istanbul și îmbarcare pe zborul spre Cluj Napoca. Aterizare în Cluj Napoca la ora 08:25.

Hartă
Galerie