0799 79 11 79 office@medtravel.ro

FIORDURILE NORVEGIEI

0
CIRCUIT
De la1,270 €
CIRCUIT
De la1,270 €
Nume*
Email*
Mesaj*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

6115

De ce să călătorești cu noi?

 • Experiență relevantă în domeniu
 • Planificăm vacanțe memorabile
 • Vă conducem spre orice destinație
 • Prețuri competitive

Ai o întrebare?

Nu ezita să ne contactezi. Avem o experiență relevantă în domeniu și suntem aici să te cunoaștem.

+40 799 79 11 79

office@medtravel.ro

Newsletter

Minunile naturii norvegiene

Circuit cu plecare din Cluj-Napoca

Detalii

 Plecare: 04.06-16.08.2022 (8 zile/7 nopți)

Tarif: 1270 euro/persoană

 

 

Tariful include

 • transport cu avionul Cluj Oslo și retur cu compania LUFTHANSA, cu schimbarea curselor la Munchen; transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • 7 nopți cazare cu mic dejun: 3 nopți în Oslo, 1 noapte în Trondheim, 1 noapte în Aursnes, 1 noapte în Forde, 1 noapte în Bergen la hoteluri de categoria Type (echivalent 4*);
 • tururi panoramice cu ghid local în Oslo și Bergen;
 • treceri cu ferryboat: Halsa Kanestraum, Molde Vestnes, Magerholm Orsneset, Eidsdal Linge, Lavik Oppedal;
 • treceri prin tunelul Drumul Atlanticului și peste Podul Hardanger;
 • croazieră de 1h prin Fiordul Geiranger;
 • însoțitor român de grup;
 • taxele de aeroport și catering (pot suferi modificări).

 

 • Notă: Taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv decembrie 2021. În situația majorării de către compania aeriana a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica prețul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

Tariful nu include

 • asigurarea medicală de călătorie (opțională, dar recomandată);
 • asigurarea storno cu extensie COVID (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie;
 • bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 35 EURO/persoană se practică, se achită la sosirea în Norvegia;
 • excursiile opționale și intrările la obiectivele turistice, altele decât cele menționate ca fiind incluse;
 • băuturile alcoolice sau răcoritoare la mesele incluse în program.

Informații zbor

Cluj-Munchen

14:05-14:55

Munchen-Oslo

19:30-21:40 

 
Oslo-Munchen

19:00-21:15

Munchen-Cluj

22:05 – 00:50 

Itinerariu

Ziua 1CLUJ - OSLO

Întălnire cu însoțitorul de grup la aeroportul Cluj la ora 12:00. Plecare spre Oslo cu compania Lufthansa; schimbarea cursei la Munchen. Sosire la Oslo la ora locală 21:40. Transfer și cazare la Hotel Scandic Helsfyr sau similar.

Ziua 2OSLO

Mic dejun. Tur de oraș cu ghid local (3 ore) în capitala Norvegiei, cu scurte opriri la: parcul de sculpturi Vigeland, Palatul Regal, Primăria, Parlamentul. După-amiaza timp liber. Opțional, transport cu autocarul, se poate vizita Muzeul Corăbiilor Vikinge, care găzduiește cele mai bine păstrate nave și numeroase artefacte ce aparțin culturii vikinge, Muzeul Fram, unde este expus Fram, faimosul vapor folosit pentru expediții polare (1892) și Muzeul Kon Tiki, pentru a admira ambarcațiuni provenind din faimoasele expediții ale lui Thor Heyerdahl. Cazare la Hotel Scandic Helsfyr sau similar.

Ziua 3OSLO- LILLEHAMMER- OPPDAL -TRONDHEIM 520 km

Mic dejun. Pornim spre Trondheim, al patrulea oraș ca mărime al Norvegiei, fosta capitală medievală. Pe drum vom opri în Lillehammer, oraș celebru pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 1994. Opțional, vizitarea muzeului în aer liber Maihaugen, ce adăpostește 200 clădiri tradiționale norvegiene din evul mediu până în prezent, fiind o experiență culturală unică, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Preț informativ: 21 EURO/ persoană. Cazare la hotel Quality Panorama sau similar.

Ziua 4TRONDHEIM- KRISTIANSUND -ATLANTIC ROAD- ALESUND- AURSNES 395 km

Mic dejun. Începem ziua cu vizitarea catedralei Nidaros din Trondheim, cea mai mare din Scandinavia, dar și locul unde este îngropat Sf. Olaf, un rege din secolul XI, care a creștinat Norvegia. Pornim pe ruta Heimdal Orkanger Kristiansund (opțional, se poate urca în turnul de observație, de unde se vede panorama Atlanticului). Urmăm Drumul Atlanticului, o porțiune de 8 km care ne va duce foarte aproape de ocean. Acest drum ne vă tăia respirația cu traseul său peste insule, insulițe și stănci, toate legate între ele prin 12 poduri curbate, într-un peisaj unic. Vom face un scurt tur panoramic al orașului Molde, oraș faimos pentru festivalul anual de Jazz, care se ține aici în luna Iulie. Din Molde vom traversa Moldefjord cu ferryboatul spre Vestnes și ne vom îndreptă apoi spre Alesund, un oraș atipic pentru Norvegia, datorită multitudinii de clădiri construite în stilul Art Nouveau / Jugendstil. Kaiserul Germaniei, Wilhelm ÎI, a finanțat acest proiect architectural după ce un incendiu a mistuit centrul orașului în 1904, lăsând aproximativ 10.000 de oameni fără locuințe. Cazare la hotel Aursnes sau similar.

Ziua 5AURSNES – DRUMUL TROLILOR – GEIRANGER – GHETARUL BRIKSDAL – FORDE (400 km)

Mic dejun. Deplasare pe ruta de aur. Facem un scurt popas la ”Zidul Trolilor”, cel mai lung masiv muntos, apoi începem ascensiunea pe spectaculosul ”Drumul Trolilor”, printr-un peisaj care ne va ține cu sufletul la gură. Urmează ”Drumul Vulturilor”, o altă rută palpitantă cu 11 curbe în ac de par care ne vă oferi și ocazia unei priveliști memorabile asupra faimosului fiord Geiranger. Geirangerfjord figurează pe lista patrimoniului universal UNESCO drept unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe Terra. Continuăm explorarea unora dintre cele mai frumoase și mai sălbatice peisaje din lume, făcând croaziera de neuitat pe Geirangerfjord, în care veți fi impresionați de cascadele înspumate ce cad de la sute de metri pe pantele abrupte ale munților, cele mai renumite fiind: ”Cele șapte surori”, ”Voalul miresei” și ”Petitorul”. Vom debarca la Hellesylt și vom vizita Ghețarul Briksdal care coboară abrupt de la 1200 m până în valea Briksdal, oferind vizitatorilor o priveliște încântătoare într-o oază de frumusețe naturală. Cazare Hotel Scandic Sunnfjord sau similar.

Ziua 6FORDE – BERGEN (180 km)

Mic dejun. Traversăm Sognefjord cu ferryboat-ul (Lavik Oppedal) spre Bergen. Sognefjord, supranumit ”fiordul rege” este cel mai lung și mai adânc fiord din Norvegia și al doilea din lume după fiordul Scoresby Sund din Groenlanda. Bergen – tur de oraș cu ghid local (2 ore): cartierul Bryggen (clădirile hanseatice incluse în patrimoniul UNESCO), biserica Sf. Maria, Piața de Pește. După amiaza, urcare opțională cu funicularul pe Muntele Floyen, pentru o frumoasă imagine panoramică a orașului. Integrați-vă în atmosfera locurilor vizitând renumita Piață de Pește, o adevărată încântare a tuturor simțurilor, unde puteți degusta diverse specialități norvegiene. Apoi explorați străduțele pitorești din Gamle Bergen (Vechiul Bergen) sau faceți o vizită la Acvariu, unul dintre cele mai mari din Scandinavia. Cazare Hotel Scandic Flesland Bergen Airport sau similar.

Ziua 7BERGEN – VORINGFOSS – OSLO (460 km)

Mic dejun. Vom porni dis de dimineață spre Oslo peste Canionul Mabodal și apoi vom traversa platoul muntos Hardanger spre stațiunile montane Geilo și Gol, nu înainte de a face o scurtă oprire la spectaculoasa cascadă Voringsfoss, cu o cădere de 180 m. Înainte de a ajunge la Oslo vom vizita biserica din lemn Torpo (intrarea nu este inclusă). Seara sosire în Oslo. Cazare la Hotel Scandic Helsfyr sau similar.

Ziua 8OSLO - CLUJ

Mic dejun. Check-out. Timp liber pentru ultimele suveniruri. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe cursa Lufthansa, cu decolare la ora 19.00; schimbarea cursei în Munchen. Sosire în Cluj la ora 00.50 (după miezul nopții).

Hartă
Galerie