0799 79 11 79 office@medtravel.ro

Coasta De Azur 2023

0
CIRCUIT
De la895 €
CIRCUIT
De la895 €
Nume*
Email*
Mesaj*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

8139

De ce să călătorești cu noi?

 • Experiență relevantă în domeniu
 • Planificăm vacanțe memorabile
 • Vă conducem spre orice destinație
 • Prețuri competitive

Ai o întrebare?

Nu ezita să ne contactezi. Avem o experiență relevantă în domeniu și suntem aici să te cunoaștem.

+40 799 79 11 79

office@medtravel.ro

Newsletter

Coasta de Azur oferă ceva aparte: clima mediteraneană, plaja largă, un oraș boem și cosmopolit care așteaptă mereu fie descoperit, cu o selecție de monumente arhitecturale și muzee dar și cu o varietate de baruri și restaurante pe toate gusturile. Cu o arhitectură frumoasă, muzee, cafenele, piețe mari și, nu în ultimul rând, plajă, Nisa este orașul francez ce rivalizează cu Paris. Ajunși în Nisa ne dorim ca timpul stea în loc în toate. Fiecare turist care ajunge în aceste locuri este fascinat de îmbinarea perfectă între versanții muntoși pe care sunt amplasate clădiri splendide și multitudinea de mici porturi unde staționează iahturile, bărcile pescarilor și navele de croazieră.

Detalii

PLECARE DIN CLUJ NAPOCA

Plecare: 29.10.2023

(8 zile/7 nopți)

PREȚ/persoană: de la 895 EURO (loc în cameră dublă/triplă)

Tariful include

 • transport cu avionul Cluj Napoca – Nisa – Cluj Napoca cu compania aeriană Lufthansa cu schimbarea curselor la Munchen;
 • 1 bagaj de cală/persoană în limita a 23 kg (o singură piesă) și bagaj mic de mână;
 • 7 nopți cazare cu mic dejun în Nisa, la hotel NH NICE 4* (sau similar);
 • tururi de oraș cu ghid local în Nisa și Cannes;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport cu autocarul;
 • însoțitor român de grup;

Taxele de aeroport (pot suferi modificări). Notă: Taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna iunie 2023. În situația majorării acestor taxe de către compania aeriană până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica prețul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Tariful nu include

 • taxa municipală impusă de primăria orașului Nisa (se achită personal, la recepția hotelului 2 Euro/persoană/noapte) asigurarea medicală de călătorie (opțională);
 • asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie;
 • bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 30 EURO/persoană – se practică în Franța, se achită la sosirea în țara de destinație;
 • excursiile opționale și intrările la obiectivele turistice, altele decât cele menționate ca fiind incluse.

Informații zbor

29.10.2023

Cluj Napoca-Munich 

14:15 – 15:00 

Munich-Nisa 

17:35 – 19:05 

05.11.2023

Nisa-Munchen 

07:40 – 09:05 

Munchen-Cluj Napoca 

10:55 – 13:35 

Itinerariu

Ziua 1: CLUJ NAPOCA - NISA

Întâlnire cu însoțitorul de grup la aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj Napoca la ora 12:00 pentru îmbarcare pe zborul companiei Lufthansa cu destinația Nisa (schimbarea cursei la Munchen). Sosire la Nisa la ora locală 19:05. Transfer și cazare la hotel NH Nice 4* (sau similar).Nisa a devenit noua stațiune de iarnă a aristocrației engleze în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Artera principală a orașului încă poartă denumirea dată de către localnicii de atunci, Promenade des Anglais. De-a lungul timpului, orașul s-a dezvoltat incredibil de mult, nu numai datorită poziției geografice, ci și datorită diverselor dominații cărora a trebuit să le facă față. Pentru un timp acesta a fost sub dominație italiană, dar începând cu anul 1860 a devenit parte a Franței. Acest lucru a fost posibil datorită unei înțelegeri între Napoleon al III-lea și regele Sardiniei, Victor-Emmanuel al II-lea. Având o bogăție culturală și arhitecturală deosebită, Nisa este al doilea oraș vizitat din Franța, după capitala țării, Paris.

Ziua 2: NISA

Mic dejun. Facem un tur panoramic de oraș cu autocarul. Nisa, capitala neoficială a Coastei de Azur, este un oraș cu un patrimoniu arhitectural deosebit. Palate, vile, biserici în stil baroc construite în diferite epoci, grădini frumoase și îngrijite, peisaje de vis ne vor încântă ochii pe parcursul turului panoramic. În a doua parte a zilei vă propunem o plimbare împreună cu însoțitorul de grup prin orașul vechi, Vieille Ville, zonă ce amintește de eterna Roma – labirintul străzilor înguste, străzile pietruite precum și atmosfera plină de viață. De aici, pe jos, vă puteți îndreptă individual spre Colline du Chateau – situl unui vechi castel ce a fost distrus de către soldații regelui francez Louis al XIV-lea în anul 1706. Astăzi, întregul ansamblu a devenit o oază de liniște și verdeață, cu copaci seculari și cascade, unde este amenajat un parc ce vă oferă liniște, relaxare și priveliști spectaculoase. După amiaza timp liber; o atracție obligatorie pentru iubitorii de artă și nu numai este Muzeul Matisse, colecția picturilor expuse aici fiind impresionantă: 68 picturi, peste 400 de schițe și desene și peste 56 de sculpturi. În apropierea acestui muzeu se află Mănăstirea Notre Dame de Cimiez, un edificiu în stil gotic ce adăpostește obiecte de cult importante. Un alt obiectiv ce merită vizitat este catedrala ortodoxă rusă Saint Nicolas. Inspirată de stilul moscovit, catedrala are un decor bogat decorat cu multe icoane ornamentale și picturi murale. Cazare la hotel NH Nice 4* (sau similar).

Ziua 3: CANNES

După micul dejun vom porni într-o frumoasă excursie în renumita stațiune Cannes. Împreună cu ghidul local vom admira Palatul Fesivalurilor și Congreselor, unde sunt expuse afișe cu unii din cei mai faimoși actori care au participat la Festivalul de Film. Continuăm apoi cu celebrul bulevard ”La Croissette” renumit pentru magazinele și hotelurile luxoase. Ajungem în port și la castelul din Cannes de unde putem admira o panoramă splendidă asupra orașului, vom coborî apoi pe străduțele întortocheate ale centrului vechi, un loc deosebit de pitoresc și presărat cu numeroase restaurante. Revenim la hotel în a doua parte a zilei și vom avea timp liber pentru plimbare prin Nisa, un oraș frumos, viu, plin de culoare și de obiective turistice și culturale, muzee, biserici, dar și cu mici parcuri umbrite de palmieri. Cazare la hotel NH Nice 4* (sau similar).

Ziua 4: MONTE CARLO - MONACO - EZE - excursie opțională

Mic dejun. Opțional, astăzi vă invităm în orașul luxului și eleganței, Monte Carlo. Ne vom bucura de un tur panoramic de oraș pe parcursul căruia vom avea ocazia să admirăm Palatul Princiar, Catedrala și Monumentul ridicat în memoria prințesei Grace, vestitul traseu pentru circuitul de Formula 1 Grand Prix și Cazinoul din Monte Carlo. Vom avea timp liber în zona în care se află Palatul Princiar. Reședința Prințului de Monaco, construită în 1191 ca fortăreață genoveză, a fost luată de familia Grimaldi în 1297. Zona este atât de frumoasă încât vom considera că am evadat în paradis. La întoarcere ne vom opri în sătucul cocoțat pe munte, Eze. Construit în întregime din piață, Eze se înalță la 427m deasupra mării și vorbește lumii despre timpuri apuse când locuitorii își observau inamicii venind pe mare și se refugiau aici pentru a scapă de pericol. Doritorii pot vizita vestita fabrică de parfumuri, Fragonard. Tarif informativ: 90 EURO/ persoană (minim 20 participanți include autocar și însoțitor român de grup). Seara, revenim în Nisa pentru cazare la hotel NH Nice 4* (sau similar).

Ziua 5: MENTON - excursie opțională

Mic dejun. Opțional, astăzi vă invităm în cel mai viu și mai colorat oraș de pe Coasta de Azur, Menton sau ”Ville de Citron” cum i se mai spune, acesta fiind ultimul oraș cu care se încheie practic superba Coasta de Azur. Situat foarte aproape de granița cu Italia, în multe privințe este mai mult italian decât francez, acest fapt simtindu-se destul de mult și în gastronomia locală. Turiștii vor fi surprinși de luxuriantele livezi de lămâi, portocali și mandarini care dau fruct tot timpul anului datorită climatului propice, în general mai cald decât în restul Rivierei Franceze. Pricipalele obiective turistice din Menton sunt reprezentate de Muzeul Jean Cocteau și de Bazilica Sfântului Arhanghel Mihail. În Menton se află și câteva grădini, cu atracții precum Jardin Serre de la Madone și Grădina Botanică Exotică din Menton. Tarif informativ: 60 EURO/ persoană (minim 20 participanți, include autocar și însoțitor român de grup). Cazare la hotel NH Nice 4* (sau similar).

Ziua 6: SAINT TROPEZ - excursie opțională

Mic dejun. Opțional, vă propunem o excursie de o zi la St Tropez – o fostă așezare pescărească, devenită celebră datorită actriței Brigitte Bardot la mijlocul secolului trecut dar și de milionarii care își petrec vacanța aici. Ne vom bucura de câteva ore libere pentru a explora micuța stațiune și principalele ei atracții: Citadela orașului cu al ei Muzeu de Istorie Maritimă, portul și Muzeul Jandarmeriei, cunoscuta clădire din filmele cu Louis de Funes. Tarif informativ: 90 EURO/ persoană (minim 20 participanți include autocar și însoțitor român de grup). Cazare la hotel NH Nice 4* (sau similar).

Ziua 7: SAINT PAUL DE VENCE - excursie opțională

După micul dejun, vă propunem o excursie opțională de jumătate de zi la Saint Paul de Vence. Este unul din cele mai frumoase orașele fortificate de pe Coasta de Azur. Istoria sa începe în 1388, atunci când Nisa este cedată Savoiei și Saint Paul devine localitate de graniță și este fortificată. Mai târziu, orășelul devine un magnet pentru staruri de cinema și artiști, în prezent fiind recunoscut ca important centru al artelor și culturii. Tarif informativ: 50 EURO/ persoană (minim 20 participanți include autocar și însoțitor român de grup). Cazare la hotel NH Nice 4* (sau similar).

Ziua 8: NISA - CLUJ NAPOCA

Mic dejun la pachet. Dimineața devreme vom avea transferul către aeroport. Îmbarcare pe cursa Nisa – Cluj Napoca a companiei Lufthansa (schimbarea cursei la Munchen). Decolare la ora 07:40. Sosire în Cluj la ora 13:35.

Galerie