0799 79 11 79 office@medtravel.ro

ISTANBUL „POARTA ORIENTULUI”- 1 DECEMBRIE

0
CIRCUIT
De la550 €
CIRCUIT
De la550 €
Nume*
Email*
Mesaj*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

7844

De ce să călătorești cu noi?

 • Experiență relevantă în domeniu
 • Planificăm vacanțe memorabile
 • Vă conducem spre orice destinație
 • Prețuri competitive

Ai o întrebare?

Nu ezita să ne contactezi. Avem o experiență relevantă în domeniu și suntem aici să te cunoaștem.

+40 799 79 11 79

office@medtravel.ro

Newsletter

O adevărată metropolă, un centru al comerțului și, mai presus de toate, o destinație turistică ideală. Un amalgam de Occident și Orient, un oraș plin de viață și culoare. Bucurați-vă de bucătăria turcească, de Moscheea Albastră, de Palatul Topkapi – unul dintre cele mai vechi palate cu un decor specific al fiecărei dinastii otomane, gustați curmalele din bazarul de condimente și pregătiți-vă pentru shopping în Marele Bazar.

Detalii

PLECARE DIN CLUJ NAPOCA
Capitala Bizanțului

Plecare: 29.11.2023

(4 zile/3 nopți)

PREȚ/persoană: de la 550 EURO (loc în cameră dublă/triplă)

Tariful include

 • transport cu avionul Cluj Napoca Istanbul și retur cu compania TURKISH AIRLINES;
 • bagaj de cală 25 kg/persoană + bagaj de mână ;
 • 3 nopți cazare cu mic dejun la Hotel Carlton 4* sau similar;
 • transferuri aeroport hotel aeroport;
 • tur de oraș pietonal de o jumătate de zi (3-4 ore) cu ghid local în Istanbul;
 • însoțitor român de grup;
 • taxele de aeroport și catering (pot suferi modificări);

Notă: Taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna august 2023. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica prețul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

Tariful nu include

 • asigurarea medicală de călătorie (opțională dar recomandată): de la 48 lei/persoană;
 • asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; în pachet cu asigurarea medicală de călătorie (preț informativ asigurare storno+medicală: de la 105 lei/persoană;
 • bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, personal hotelier, ghizi): 10 EURO/persoană – se achită la sosirea în țara de destinație;
 • intrările la obiectivele turistice și excursiile opționale.
 • EXCURSII OPȚIONALE (tarife informative pentru grup minim 20 persoane):
 • Seara turcească (19:30 – 00:00). Tarif: 50 EURO/persoană
 • Seara turcească va fi organizată într-un restaurant local sau pe vas de croziera, cu cina și băuturi incluse. În timpul cinei, vom viziona un spectacol tradițional turcesc: dansuri turcești, dansuri folclorice și muzică tradițională.

Informații zbor

Cluj-Istanbul

09:30  12:20

Istanbul-Cluj

19:55  20:35

Itinerariu

Ziua 1: CLUJ NAPOCA - ISTANBUL

Întâlnire cu conducătorul de grup la ora 07:00 pe aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca și îmbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinația Istanbul. Sosire la ora 12:20 la Istanbul, transfer și cazare la Hotel Carlton 4* sau similar. După-amiaza, tur pietonal de oraș cu însoțitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: Moscheea Albastră – construită în secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfânta Sofia – cea mai mare catedrală din lume în momentul în care a fost construită în secolul al IV-lea, transformată de către turci în moschee după cucerirea Constantinopolului în anul 1453, apoi în muzeu. În iulie 2020, muzeul a fost reconvertit AZn moschee (intrarea este opțională și se face individual, fară însoțitorul de grup); Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de car și alte activități sportive în perioada bizantină, astăzi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: Obeliscul Egiptean, Coloana lui Constantin, Coloana lui Serpentine din Delphi, Fântână lui Wilhelm al II-lea. Turul se continuă cu o vizită în Marele Bazar – una dintre cele mai mari piețe acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevărat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociază, de la delicatesele tradiționale turcești până la covoare, pielărie sau bijuterii (închis duminică și în sărbătorile naționale). Opțional, În cursul serii vă propunem croazieră de-a lungul Strâmtorii Bosfor, locul unde se pot vedea în același timp două continente, Europa și Asia.

Ziua 2: ISTANBUL Palatul Dolmabahce și cele două continente, dealul Camlica, Croazieră pe Bosfor, Spice Bazar (opțional)

Mic dejun. Ziua de astăzi o putem dedica, opțional, vizitării Palatului Dolmabahce. Vom traversa podul Galata și vom vizita Palatul Dolmabahce, ultima reședință a sultanilor Imperiului Otoman, amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasă asupra părții asiatice a Istanbulului. Palatul, cu puternice influențe europene, expune o colecție foarte valoroasă de antichități provenite din marile palate din Europa, precum și un candelabru impresionant. Urmează traversarea Podului Bosfor, care leagă partea europeană de cea asiatică a Istanbulului. Ajungem pe continentul asiatic, străbatem zona rezidențială amplasată de-a lungul Bosforului și facem o oprire pe colina Aamlica, ce oferă o panoramă spectaculoasă asupra Bosforului. Ne îmbarcăm pe vapor și pornim de-a lungul Bosforului într-o croazieră de 90 minute. Strâmtoarea Bosfor leagă Marea Marmara de Marea Neagră și desparte cele două continente, Europa și Asia, făcând că Istanbulul să fie singurul oraș din lume construit pe două continente. În această croazieră vom putea admira de-a lungul Bosforului: Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidențiale din ambele părți ale Istanbulului (europeană și asiatică), fortăreață Rumeli, moscheile construite în diferite etape istorice de către sultanii Imperiului Otoman, case vechi din lemn, vile de lux, cele două poduri care leagă continentele, precum și un peisaj deosebit. La întoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (Spice Bazar Bazarul Egiptean), construit între anii 1597-1664, considerat al doilea bazar acoperit din oraș, ca și vechime. Aici veți găsi o piață variată de desfacere a mirodeniilor, dar și magazine de fructe, flori, legume, rahat și baclavale. De asemenea, în cea de-a doua parte a zilei se pot vizita individual Biserica Sf. Irina (singura biserică din vechiul Constantinopol care nu a fost niciodată convertită în moschee). Cazare la Hotel Carlton 4* sau similar.

Ziua 3: ISTANBUL Biserica Sfânta Sofia și Palatul Topkapi (opțional)

Mic dejun. Astăzi vă propunem, opțional, vizitarea Bisericii Sfânta Sofia și a Palatului Topkapi. Se vizitează Sfânta Sofia, ”Biserica Sfintei Înțelepciuni” care se numără printre cele mai mari realizări arhitectonice ale lumii. A fost construită de Justinian, între anii 532-537 și a fost de-a lungul timpului catedrală, moschee, iar din anul 1935 a fost transformată în muzeu. Statutul clădirii a stârnit ulterior discuții, iar în iulie 2020 Consiliul de Stat al Turciei a decis ca transformarea în muzeu ar fi fost ilegal. La scurt timp s-a anunțat că muzeul va fi reconvertit AZn moschee. Prima rugăciune a avut loc pe data de 24 iulie 2020, adunând mii de participanți, inclusiv președintele Recep Tayyip Erdogan. În continuare explorăm Palatul Topkapi (interior) – simbol al Imperiului Otoman datând din secolul al XV-lea și reședință a sultanilor, palatul este situat între Cornul de Aur și Marea Marmara, oferind o panoramă superbă asupra Strâmtorii Bosfor, poate cel mai vizitat obiectiv turistic din Istanbul, centrul Imperiului Otoman timp de aproape 400 de ani și reședință sultanilor până în secolul al XIX-lea. Palatul este un exemplu de arhitectură otomană, format din 4 curți interioare și zona Haremului. De-a lungul timpului, fiecare sultan a adăugat palatului câte o secțiune sau o clădire nouă, devenind astfel unul dintre cele mai mari palate din lume, înconjurat de ziduri de 5 km lungime în perioada sa de maxima dezvoltare. Palatul și clădirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectură otomană, cuprinzând o colecție incredibilă de porțelanuri, veșminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de artă, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman și o colecție impresionantă de bijuterii. Cazare la Hotel Carlton 4* sau similar.

Ziua 4: ISTANBUL - CLUJ NAPOCA

Mic dejun. Timp liber pentru cumpărături, transfer la aeroport pentru îmbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinația Cluj Napoca. Sosire în Cluj Napoca la ora 20:35.

Documente necesare pentru călătorie :

DOCUMENTE NECESARE CĂLĂTORIEI: PAȘAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUȚIN 6 LUNI DE LA ÎNCHEIEREA CĂLĂTORIEI; TOȚI COPIII AU NEVOIE DE PAȘAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITĂ OBȚINEREA VIZEI TURISTICE DE CĂTRE CETĂȚENII ROMÂNI;
având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării, independent de voința agenției (cum ar fi: limitări ale capacității de transport în autocar, restricții de vizitare pentru unele atracții turistice, măsuri suplimentare de igienă și control al stării de sănătate, formalități vamale).
nu sunt necesare vaccinări speciale pentru această destinație;

Galerie