0799 79 11 79 office@medtravel.ro

CAPPADOCIA | TURCIA

0
CIRCUIT
De la220 €
CIRCUIT
De la220 €
Nume*
Email*
Mesaj*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

8040

De ce să călătorești cu noi?

 • Experiență relevantă în domeniu
 • Planificăm vacanțe memorabile
 • Vă conducem spre orice destinație
 • Prețuri competitive

Ai o întrebare?

Nu ezita să ne contactezi. Avem o experiență relevantă în domeniu și suntem aici să te cunoaștem.

+40 799 79 11 79

office@medtravel.ro

Newsletter

Patria Dervisilor Rotitori. În antichitate, Cappadocia era faimoasă pentru caii crescuți aici, iar legendele numesc această regiune „țara cailor frumoși”; în secolul XX a ajuns celebră, atunci când vizitatorii occidentali au descoperit peisajele sale unice. Un tărâm sacru, un tărâm nelumesc, care ascunde biserici în mijlocul rocilor vulcanice, fortărețe, labirinturi subterane sau orașe străvechi construite sub pământ. Cappadocia este una dintre cele mai frumoase zone ale Turciei, concurând cu resorturile elegante și plajele întinse de pe Riviera Turcească.

Detalii

Circuit cu plecare din Cluj-Napoca – 8 zile

DATE DE PLECARE 2021 :

 22.05; 29.05; 18.09; 25.09; 02.10

de la 220 euro/pers.
(Taxe de aeroport incluse)

EXCURSII OPȚIONALE:

(se achită local)

 • Seară turcească – 35 €/pers
 • Manavgat Boat Tour (prânz inclus) – 35 €/pers
 • Plimbare cu balonul cu aer cald – 190 €/pers
 • Baie turcească – Hamam – 35 €/pers

NOTA. Prețurile excursiilor opționale sunt informative și sunt valabile pentru minim 20 participanți. Acestea pot suferi modificări față de prezenta ofertă. Excursiile opționale se efectuează în funcție de disponibilitățile locale.

Bine de știut

 • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
 • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Turcia.
 • Obiectivele din tururile panoramice din program se vizitează doar pe exterior.
 • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
 • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 • Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
 • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară
 • Grup minim 35 pers.

Tariful include

 • 7 nopți de cazare cu mic dejun la hotel de 4* ( 3 nopți în Cappadocia și 4  nopți în zona Antalya);
 • Transport avion Cluj-Antalya-Cluj;
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 • Taxe de aeroport

Tariful nu include

 • Excursiile opționale, pentru grup minim de 30 de persoane neincluse în preț;
 • Transferuri din țară la aeroport;
 • Pachetele extra CULTURĂ și SAVOARE;
 • Asigurare Covid (storno și medicală).

Informații zbor

ZborDataDecolareOraAterizareOraNr.zborDurata zbor
Dus18-09-2021Cluj Napoca – Avram Iancu [CLJ]06:00Antalya [AYT]08:15A2 200902:15
Întors25-09-2021Antalya [AYT]20:35Cluj Napoca – Avram Iancu [CLJ]22:50A2 201002:15
Itinerariu

Ziua 1CLUJ NAPOCA - ANTALYA

Întâlnire în Aeroportul Avram Iancu din Cluj Napoca pentru zborul spre Antalya. Urmează formalitățile vamale, îmbarcarea, apoi zburăm spre Antalya. În aproximativ 2 ore aterizăm în Antalya și ajungem la hotel cu un autocar ultramodern. (Cazare și cină la Hotel 5* din zona Antalya)

Ziua 2ANTALYA - KONYA – Nevsehir

Mic dejun. Suntem nerăbdători să pornim la drum și plecăm spre Konya, important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut în special datorită poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi, care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori în secolul al XIII-lea. Vizităm muzeul care îi este dedicat, trecând superba Poarta a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intrăm în grădina de trandafiri și găsim la capătul aleii mausoleul poetului.

Aflăm de la ghidul nostru detalli din viața de zi cu zi a dervisilor sufi. În Konya sunt o sumedenie de medrese, școli teologice ale caror superbe clădiri merită atenția noastră. Muzeul Faianței (Karatay Medresisi), odinioară colegiu teologic, este astăzi una dintre principalele atracții turistice din Konya. Pereții sunt placați cu frumoasa ceramică in stil Suljuk. Mai desoperim Muzeul Sculpturii (Ince Minareli Medrese), parcul Alaeddin Tepe amenajat pe situl vechii citadele, apoi ruinele Palatului Alaedin Kaykobad și impunătoarea moschee Aleadin Camii, una dintre cele mai vechi din lume, ridicată în secolul al XIII-lea dupa tradiția arabă cu o boltă de lemn susținuta de 42 de coloane antice. Moscheea Aziziye, cu ornamentele sale in stil Baroc și două minarete în stil Rococo, face nota discordantă în lumea musulmană, fiind o atracție de neratat pentru pasionații de rarități și ciudatenii.
________________________________________
Moment de răgaz:
Artera principală din orașul vechi este ticsită de restaurante și cafenele care de abia asteaptă ca oaspeții însetați sa le calce pragul. Savureaza-ți ceaiul sau cafeaua la o terasă și admiră în tihnă peisajul citadin ce amintește de viața provincială din vechiul imperiu otoman.
________________________________________
După o scurtă pauză de prânz, pornim din nou. În drumul nostru poposim la un vechi Kervansaray (caravanserai) între Konya și Aksaray. Provocarea urmatoare este un adevărat labirint, vechiul oraș subteran Saratli (Kirkgoz). Explorăm încaperile legate prin tuneluri înguste printre care identificăm încăperile folosite ca magazine, locuințe, un hambar de grane, chiar și o cramă. Ne indreptăm spre Nevsehir și seara se încheie cu cină și socializare. (Cazare și cină in Nevsehir Hotel 4*).

Ziua 3Göreme

Începem periplul nostru cu Satul Göreme, care a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezări rurale din lume de câteva reviste de călătorie. Cu fațadele lor de piatră, casele pe jumătate îngropate în rocile vulcanice ascund adevărate labirinturi subterane. Priveliștea selenară ne fură imaginația, mai ales că cerul e pătat de baloane cu aer cald. Majoritatea vizitatorilor aleg să facă un tur cu balonul cald, principala activitate din această regiune care a devenit și un fel de emblemă turistică locală pentru această regiune. Ne plimbăm pe aleile din sat cu opriri la doua biserici: El Nazar și Sakli Kilise (Biserica Tăinuita), apoi plecăm pe drumul către Muzeul în aer liber Göreme.
________________________________________
Moment de răgaz:
Ia-ți camera foto (și inima în dinți) și urcă într-un balon cu aer cald. Este realemente o experiență pe care n-o vei uita o viață. De la înălțime poți cuprinde vaile colorate în nuanțe de roz și galben ale dealurilor unduitoare, satele dăltuite în munte, Valea Dragostei cu ale sale stânci în forma de ciuperci uriașe, văile Devrent Pasabag și Goreme. Merită toți banii, parole! (Pe cheltuiala proprie).
________________________________________
Chiar la marginea satului Göreme se află un sit din Patrimoniul UNESCO, Muzeul în aer liber din Göreme. Aici se ascunde în rocă vulcanică un întreg complex monahal cu biserici rupestre și chilii ale călugărilor proto-creștini. Pereții așezamintelor adăpostesc fresce fabuloase în stil bizantin. Complexul datează din secolele X-XII, când Cappadocia era un important centru religios bizantin. Aici vom admira pe rând: Capela Marului cu fresca înălțării Domnului deasupra intrării; Capela Sf. Barbara cu pereții interiori de un roșu-ocru, Biserica Șarpelui cu frescele reprezentându-i pe Sf. Gheorghe și Sf. Onufrei, uimitoarele și superb restauratele fresce ale Bisericii Întunecate și întortocheata Biserica Tokali, cu a sa boltă acoperită complet de scene biblice. Plecăm apoi spre Avanos, o mică localitate, faimoasă datorită meșterilor olari, unde vizităm un atelier de ceramică pentru a vedea la lucru unul dintre artizanii locului. Meșterul ne dă ocazia să ne murdărim pe mâini, modelând lutul după pofta inimii. După această experiență telurică, pornim din nou, drumul spre hotel trecând pe lângă Raul Kizilirmak. Oprim scurt pentru a surprinde cadre perfecte cu „Râul Roșu”. Revenim la hotel, unde savurăm cina alături de companionii de călătorie. (Cazare și cină in Nevsehir hotel 4*).

Ziua 4Avanos - Uchisar

Timp liber, iar pentru cei care au achiziționat Pachetul Full Included sau Cultură continuăm periplul nostru cu o incursiune în Avanos o mică localitate, faimoasă datorită meșterilor olari, unde vizităm un atelier de ceramică pentru a vedea la lucru unul dintre artizanii locului. Meșterul ne dă ocazia să ne murdărim pe mâini, modelând lutul după pofta inimii. După această experiență telurică, pornim din nou, drumul trecând pe lângă Râul Kizilirmak. Oprim scurt pentru a surprinde cadre perfecte cu „Râul Roșu”.
E timpul să ne reîncărcăm bateriile, luăm masa la un restaurant local și ne răcorim cu ceai aromat de fructe sau Salep. (Prânzul este inclus pentru cei care au achiziționat Pachetul Full Included sau Cultură).

Moment de răgaz:
Regiunea este faimoasă pentru artizanii locali, țesători, meșteri ceramiști, bijutieri. Ne oprim la un magazin de covoare de unde poți cumpăra un covor autentic anatolian lucrat manual, apoi vizităm o fabricuță de onyx, locul ideal pentru achiziția de suveniruri. Cu siguranță, piesele autentice își vor găsi un loc special în casa ta ca obiect de decor.

Următoarea redută pentru această zi este Uçhisar, cu fortăreața sa dăltuită în stânca masivă, ce domină dealurile dimprejur. Fortăreața era folosită drept refugiu de către protocreștini în perioada romană și bizantină.
Ne continuăm vizita și admirăm unele dintre cele mai impresionante elemente naturale, turnurile cu aspect de hornuri ale caselor din povești cu zâne. Istoria acestor hornuri a început acum câteva milioane de ani, odată cu erupția vulcanului Erciyes care a acoperit întreaga zonă în cenușa vulcanică și care ulterior s-a solidificat devenind o rocă moală numită tuf vulcanic. Peste acesta s-a depus un strat de bazalt iar prin acțiunea factorilor de eroziune, vântul și apa, tuful vulcanic s-a măcinat rămânând doar bazaltul de deasupra ca acoperi și strat de protecție, formând hornuri cu înalțimi ce ating 40 de metri.
Cele mai cunoscute locuri și formațiuni geologice din Cappadocia sunt: Valea Călugărilor (Pașabag), numită așa deoarece “hornurile” seamănă aici cu niște călugări cu glugă, Hornurile Zânelor, Rocile din Göreme, unde creștinii au săpat orașe subterane in roca vulcanică.
În Valea Devrent nu numai hornurile din Cappadocia impresioneză, ci și alte formațiuni geologice, cu forme asemănătoare unor animale cunoscute: cămila, melcul, focile, dar şi prințesele.
Ne întoarcem la hotel unde cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare sunt întâmpinați cu cină, o masă savuroasă. (Cazare în Nevsehir hotel 4*).

Ziua 5Nevsehir – Antalya

După micul dejun ne pregătim să ne reîntoarcem la baza și pornim către Antalya. Drumul de coastă trece prin peisaje în care munții și marea nu au loc să se despartă. (Cazare și cină la Hotel 5* din zona Antalya)

Ziua 6Antalya–Excursie la cascada Karpuzkaldiran și shopping de voie

După micul dejun, se anunță o zi fabuloasă. Plecăm în excusie la spectaculoasa cascada Karpuzkaldiran. Merită osteneala pentru ca, privelistea oferită de căderea de apă este un spectacol de o frumusețe rară. Avem ocazia să surprindem cadre fabuloase de trimis acasă prietenilor și celor dragi. De aici revenim în Antalya. Avem toată ziua la dispoziție să ne oprim la principalele atracții locale, să batem la pas străzile pitorești și să imortalizăm locurile și momentele frumoase ale zilei. De încălzire, facem o scurtă incursiune prin pitorescul cartier Kaleici. De aici ajungem la emblemele orașului, superbul Minaret Yivly, apoi la Turnul cu Ceas de la Kalekapisi. Merită să facem o oprire și la cel mai notabil vestigiu roman din oraș – Poarta lui Hadrian. De aici, popasul următor le este dedicat pasionaților de shopping, vom explora zona Portului Vechi, cu magazine atractive, aroma de cafea și mireasma de condimente plutind în aer, cu terase și cafenele cochete și o atmosferă vibrantă, cosmopolită. Spre finalul turului, ne putem delecta cu arta autentică în galeriile de artă sau daca te fascinează ambarcațiunile, poți admira zeci de veliere și yachturi moderne. După amiaza, spre amurg, mai rămâne timp de o plimbare de rămas bun și poze pe măsură peisajului pe una din plajele imbăiate de razele blânde ale soarelui. (Cazare și cina la Hotel 5* din zona Antalya)

Ziua 7Antalya – Manvagat Boat Tour

După micul dejun, ai toată ziua la dispoziția ta. Profită de plajele superbe ale stațiunii, de soare și de valurile Mării Mediterane, sau vă propunem să luați parte la excursia opțională Manavgat – plimbare cu vaporașul. (Cazare și cină la Hotel 5* din zona Antalya)

Ziua 8ANTALYA – CLUJ NAPOCA

Mic dejun. Hosçakal, görüsürüz…! (La revedere, pe curând…!) Lăsăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și ne îndreptăm spre aeroportul din Antalya pentru zborul spre casă.

Galerie