0799 79 11 79 office@medtravel.ro

ATENA 2023 – Intre istorie si mitologie

0
CIRCUIT 2022
De la620 €
CIRCUIT 2022
De la620 €
Nume*
Email*
Mesaj*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1919

De ce să călătorești cu noi?

 • Experiență relevantă în domeniu
 • Planificăm vacanțe memorabile
 • Vă conducem spre orice destinație
 • Prețuri competitive

Ai o întrebare?

Nu ezita să ne contactezi. Avem o experiență relevantă în domeniu și suntem aici să te cunoaștem.

+40 799 79 11 79

office@medtravel.ro

Newsletter

Capitala Greciei, Atena, a cunoscut o evoluție glorioasă în antichitate, fiind locuită încă din Epoca Bronzului. Acropole este cel mai faimos templu al antichității grecești; dedicat inițial protectoarei sale, zeița Atena, acest edificiu impresionant domină centrul orașului modern, fiind cea mai bună reflecție a splendorii, puterii și bogăției atenienilor.

Detalii

Plecări din Cluj-Napoca : 29.04.2023, 31.05.2023

5 zile/4 nopți  

620 €/ persoană (loc în cameră dublă)

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

Cluj-București

14:15 – 15:25 

București-Atena

16:40 –  18:20 

Atena-București

19:10 –  20:45

București-Cluj

22:05 –  23:15 

 

Servicii incluse

 • transport cu avionul Cluj – Atena – Cluj cu compania TAROM (Zbor cu escală în București);
 • 4 nopți cazare cu mic dejun la hotel 4* în Atena;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • tur panoramic cu autocarul în Atena (inclusiv zona Akropolis);
 • ghid local vorbitor de limba română pentru Atena;
 • taxele de aeroport și catering (pot suferi modificări).

Notă: Taxele de aeroport și catering incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna noiembrie 2022. În situația majorării acestor taxe de către compania aeriană până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica prețul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Tariful nu include

 • taxele de oraș/ stațiune: aproximativ 3 Euro/ persoană/ zi – aceste taxe se achită direct la hotel;
 • asigurarea medicală de călătorie cu extinderea beneficiilor în contextul Covid-19 (opțională recomandată);
 • asigurarea storno (opțională), se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie;
 • bacșișuri pentru prestatorii locali (ex: șoferi, ghizi): 15 EURO/persoană se practică în Grecia, se achită la sosirea în țara de destinație;
 • excursiile opționale și intrările la obiectivele turistice;
 • băuturile alcoolice sau răcoritoare la mesele incluse în program.
Itinerariu

Ziua 1CLUJ - ATENA

Întâlnire la Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj Napoca cu însoțitorul de grup la ora 12:15 pentru îmbarcare pe cursa Tarom spre Atena (zbor cu schimbarea cursei la București); Sosire în Atena la ora 18:20. Transfer și cazare la hotel Breeze 4* (sau similar) în Atena.

Ziua 2ATENA

Mic dejun. Astăzi ne vom bucura de un tur panoramic cu autocarul al orașului Atena, pe parcursul căruia vom avea ocazia să admirăm Piața Omonia & Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Biblioteca Națională, Stadionul tuturor atenienilor (Olympic) unde s-a desfășurat prima Olimpiadă (1896), Acropolele (vizită exterioară). Contra cost vom putea admira Akropolis în interior însoțiți de un ghid grec, vorbitor de limba română (preț informativ: 20 EURO/persoană). Acropola din Atena și monumentele sale sunt simboluri universale ale spiritului și civilizației clasice și formează cel mai mare complex arhitectural și artistic lăsat moștenire lumii de către antichitatea greacă. După amiaza, plimbări individuale sau, opțional, excursie Apus de soare la Cap Sounion (65 km). Ne vom îndreptă spre cel mai sudic punct al Greciei continentale (daca nu luam în considerare Peloponezul), pe un traseu spectaculos, pe malul Mării Egee. Preț informativ: 85 EURO/persoană (grup minim 15 plătitori) – include transport cu autocarul, ghid local vorbitor de limba română, dejun pescăresc la tavernă.

Ziua 3 MYCENE - EPIDAVROS - NAFPLIO - CANALUL DE CORINT (opțional)

Mic dejun. Astăzi vă propunem o excursie opțională în Peloponez (tur Argolis) care va începe cu traversarea Canalului Corint, cu o importanță strategică deosebită în transportul maritim și continuă cu Mycene, unul dintre cele mai vechi orașe ale civilizației antice grecești. Vom trece pe sub renumita ”Poartă a Leilor” și vom vedea Mormântului Dinastiei Atrizilor apoi vom continua cu Epidavros (teatrul antic, cu acustică unică și muzeul aferent) și Nafplion, orașul-port construit de venețieni în secolul XIII, prima capitală a Greciei moderne după eliberarea de sub otomani. Oprire pentru fotografii și timp liber pentru masa de prânz (opțional) în zona portului din Nafplion cu perspectivă spre insula Burzi și Cetatea Palamidi. Preț informativ: 100 EURO/persoană (grup minim 15 plătitori) ce include: transport cu autocarul, ghid local vorbitor de limba română. Seara revenim în Atena pentru cazare.

Ziua 4CROAZIERĂ LA INSULELE GOLFULUI SARONIC (opțional)

Mic dejun. Timp liber pentru plimbări sau vizite individuale. Opțional, croazieră de o zi în Golful Saronic (Marea Egee) cu opriri în insulele Egina, cunoscută pentru Templul Aphea care formează un triunghi perfect cu Parthenon-ul și Templul lui Poseidon, cunoscut și ca triunghiul sfânt al antichității, Insula Poros și Hydra, insula construită în forma unui amfiteatru cu o panoramă inedită spre Golful Argosaronic, una dintre cele mai romantice destinații din Grecia. Preț informativ: 115 Euro/persoană (dejun inclus). Se asigură transport cu autocarul la / de la punctul de îmbarcare. Întoarcere la hotel.

Ziua 5 ATENA - CLUJ

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12:00 și depozitarea bagajelor într-un loc amenajat la hotel. Timp liber și transfer către aeroport pentru îmbarcare pe cursa Tarom Atena – Cluj cu decolare la 19:10 (zbor cu schimbarea cursei la București). Sosire în Cluj-Napoca la ora 23:15

Hartă
/
Galerie