0799 79 11 79 office@medtravel.ro

Israel si Iordania – 1 Decembrie

0
CIRCUIT
De la1,325 €
CIRCUIT
De la1,325 €
Nume*
Email*
Mesaj*
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

8067

De ce să călătorești cu noi?

 • Experiență relevantă în domeniu
 • Planificăm vacanțe memorabile
 • Vă conducem spre orice destinație
 • Prețuri competitive

Ai o întrebare?

Nu ezita să ne contactezi. Avem o experiență relevantă în domeniu și suntem aici să te cunoaștem.

+40 799 79 11 79

office@medtravel.ro

Newsletter

Tărâmuri biblice, cu locuri sfinte la tot pasul și o încărcătură emoțională inegalabilă… Israel, locul nașterii Domnului și al săvârșirii minunilor Dumnezeiești, o combinație unică între istoria antică a iudaismului și viitor; Iordania, cu fortărețele și orașele antice, ale căror ziduri au fost martori tăcuți la întâmplările biblice dar și la ororile timpului, de pe al cărui Munte Nebo, Moise ar fi privit spre Țara Făgăduinței înainte de a trece în Lumea de Apoi…

Detalii

PLECARE DIN CLUJ NAPOCA

Plecare: 30.11.2023

(8 zile/7 nopți)

PREȚ/persoană: de la 1325 EURO (loc în cameră dublă/triplă)

Tariful include

 • transport cu avionul Cluj Tel Aviv Cluj, zbor compania HISKY (cursă directă);
 • bagaj de cală cu greutatea maxim 20 kg (L+l+H 158 cm) și bagaj de cabină cu greutatea maxim 8 kg ((L+l+H 90 cm);
 • asistență pe aeroportul din Tel Aviv la sosire;
 • 7 nopți cazare cu demipensiune (bufet) la hoteluri categoria turist (echivalent 3* superior / 4* standard local), conform programului: 2 nopți în Nazaret/Tiberias, 2 nopți în Amman, 3 nopți în Bethleem;
 • transport autocar modern (dotat cu aer condiționat) pentru executarea programului în Israel și Iordania;
 • intrări la obiectivele turistice din Israel;
 • ghizi locali vorbitori de limba română pe tot parcursul programului;
 • transfer microbuz Muntele Tabor;
 • bilet intrare Petra;
 • bilet intrare Jerash;
 • taxa intrareieșire Iordania;
 • însoțitor român de grup;
 • taxele de aeroport (pot suferi modificări).

Notă: Taxele de aeroport incluse în preț sunt cele valabile la data lansării programului, respectiv luna iunie 2023. În situația majorării acestor taxe de către compania aeriană până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica prețul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Tariful nu include

 • asigurarea medicală (obligatorie);
 • asigurarea storno (opțională) – se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie;
 • băuturi, mese opționale sau alte intrări care nu sunt incluse în program;
 • excursiile opționale și intrările la obiectivele turistice, altele decât cele menționate ca fiind incluse.
 • bacșișurile pentru prestatorii locali (ex: șoferi, ghizi locali): 45 EURO (55 USD)/persoană se practică în Israel și în Iordania, se achită la sosire.

Informații zbor

Cluj-Napoca  -Tel Aviv

11:00-14:00

Tel Aviv  -Cluj-Napoca 

15:00-18:00

Itinerariu

Ziua 1: CLUJ -TEL AVIV -HAIFA -NAZARET

Întâlnire la ora 08:00 pe Aeroportul Internațional din Cluj cu însoțitorul român de grup. După formalitățile vamale, îmbarcare pe cursa HISKY spre Tel Aviv cu decolare la ora 11:00. Aterizare pe aeroportul Ben Gurion la ora locală 14:00. După îndeplinirea formalităților vamale ne îndreptăm spre Haifa, splendid oraș-port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Templul Cultului Bahai cu grădinile pe terase etajate. Vizitarea Bisericii Stela Maris (Steaua Mării) cu grota Sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Deplasare la Nazaret pentru cină și cazare la hotel Marys Well Nazaret 4* standard local sau similar.

Ziua 2: MUNTELE TABOR -CANA GALILEII -NAZARET- CAPERNAUM -TIBERIAS

Mic dejun. În Nazaret vizităm Biserica Catolică Buna Vestire, ridicată pe locul casei Sfinților Ioachim și Ana, și a Bisericii Ortodoxe Sfântul Arhanghel Gavril, cu izvorul unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria că vă naște pe Iisus Hristos-Fiul lui Dumnezeu, pictata de frații Morosanu în anul 1977. Deplasare spre Muntele Tabor. Transfer cu microbuze pentru vizitarea Bisericii Grec-Ortodoxe, aflate pe locul Schimbării la Față. Capernaum, supranumit Orașul Domnului, Tabgha unde Iisus a săvârșit minunea înmulțirii pâinilor și peștilor. Muntele Fericirilor locul unde Mântuitorul a rostit Fericirile. OPȚIONAL, în funcție de timpul disponibil, mini-croaziera pe apele Mării Galileii (preț informativ: 15 Euro/persoană). Cină și cazare la hotel în Nazaret.

Ziua 3: TIBERIAS -VALEA IORDANULUI- JERASH- AMMAN

Mic dejun. Deplasare Nazaret – Râul Iordan – Chibut Yardenit, locul amenajat al Botezului. Deplasare la Ben Shean (Decapolis); vom trece peste podul Sheikh Hussein, apa Iordanului, trecând din Israel în Iordania. Deplasare la Jerash (anticul Gerasa), important oraș în perioada romană. Vizitarea vechiului oraș cu impunătoarea poartă de intrare (Hadrian), străzi, arce și coloane deosebit de bine păstrate. Vom vizita Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, în linie dreaptă cu peste 200 de coloane în stil Doric și Ionic. Continuând printre munți și văi adânci, ne îndreptăm spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numită în antichitate Philadelphia. Cină și cazare la hotel mena Tyche 4* standard local sau similar în Amman.

Ziua 4: AMMAN- PETRA -AMMAN

Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre anticul Petra (aproximativ 3 ore si 30 minute/sens), pe originala Autostrada a Desertului. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 in randul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei (se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos aproximativ 5km). Parasim Petra si, trecand peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Cina si cazare la hotel in Amman.

Ziua 5 : MUNTELE NEBO-MADABA- MAREA MOARTA- IERIHON- BETHLEEM

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Nebo (800m), unde Moise a fost îngropat, fiind astfel cel mai respectat loc Sfânt din Iordania. Pe acest munte, puteți vedea ce a văzut Moise: o panoramă impresionantă ce cuprinde Valea Iordanului, Marea Moartă, Ierihonul, Ierusalimul, teritoriu denumit Pământul Sfânt!. Prima Biserică de pe Muntele Nebo a fost construită la finele sec. al-IV-lea pentru a marca locul unde a murit Moise și a fost îngropat, fiind un loc de pelerinaj pentru creștini, după cum a fost desemnat de însuși Papa Paul Ioan II. Plecăm spre orașul Madaba, renumit pentru mozaicurile din perioada bizantină, iar cel mai faimos este cel din interiorul bisericii ortodoxe Sf. Gheorghe care reproduce pe o parte din pardoseală o hartă a Țării Sfinte. Mozaicul, care datează din anul 560, ilustrează pe această hartă Palestina, Ierusalimul, orașul Bethleem, râul Iordan și Marea Moartă. Deplasare spre valea Iordanului. Continuăm spre granița și vom trece din Iordania în Israel în dreptul orașului Ierihon. Prima oprire: Qumran la Marea Moartă (-400m), cea mai joasă mare de pe glob. Scurtă oprire la magazinul cu produse cosmetice și restaurant cu autoservire. Scurta oprire la Marea Moartă (45 minute). Intrăm în Cisiordania, pentru vizitarea celui mai vechi oraș din lume: Ierihon. Vizită la Biserica Romaneasca cu Hramul Tuturor Sfinților și Căminul aferent. Cină și cazare la hotel Saint Michael 4* standard local sau similar în Bethleem.

Ziua 6 : BETHLEEM -IERUSALIM- MUNTELE SIONULUI

Mic dejun. Vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativității (aici se află o icoană a Maicii Domnului Apărătoarea Bethleemului, făcătoare de minuni); Biserica romano-catolică Sfânta Ecaterina și Grota Laptelui sau Grota pruncilor. Transfer cu microbuze arabe în deșertul Iudeii (preț informativ: 10 EURO/persoană, se achită la fața locului), pentru vizitarea Mănăstirilor Sfântul Teodosie (sec.V) și Sfântul Sava cel Sfințit (sec.IV). Ierusalim. Vizită pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foișorul Cina cea de Taină – locul primei Biserici din lume, Mormântul Marelui Rege David. Vizită în zona sitului arheologic Cardo și la Zidul Plângerii. Cină și cazare la hotel în Bethleem.

Ziua 7 : BETHLEEM- MUNTELE MASLINILOR- IERUSALIM

Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Muntele Măslinilor. Continuăm pe jos cu vizitarea Bisericilor Pater Noster (Tatăl Nostru) și Dominus Flevit (Domnul a plâns), Grădina Getsimani cu Biserica NaLLiunilor, Biserica Mormântului Maicii Domnului și Peștera Getsimani. Vom intra în Cetatea Sfânta prin poarta Sfântului Arhidiacon Ștefan. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 stații în care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, până la Sfântul Mormânt. Vizitarea Bisericii Sfanțului Mormânt- Centrul Pământului Creștin. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor Paracliselor Sfinte. Cină și cazare la hotel în Bethleem.

Ziua 8 : BETHLEEM -TEL AVIV -CLUJ

Mic dejun matinal. Deplasare la Ein Karem – patria Sfântului Ioan Botezatorul, unde vom vizita Biserica Sfântul Ioan ridicată pe locul nașterii Sfântului Ioan Botezatorul. Continuăm spre Lud, antica Lida, unde vom vizita Biserica Sfântului Gheorghe Biruitorul (unde se află Moaștele Sfântului și Brâul cu care a fost legat). Vizita în cetatea Jaffa. Ne îndreptăm spre Aeroportul Internațional Ben Gurion. Îmbarcare pe zbor cursa HISKY cu decolare la ora 15:00 și sosirea în Cluj la ora 18:00.

Galerie